Ο Tanak μιλά για το «πιεστικό» Rally Ισπανίας

Τεράστια ανακούφιση νιώθει ο Ott Tanak, αφού κατάφερε να αντεπεξέλθει στην τεράστια πίεση που του ασκούσαν κατά την διάρκεια του Rally Ισπανίας, όπου και στέφθηκε πρωταθλητής.

Ο Εσθονός δεχόταν συνεχώς ερωτήσεις από την Πέμπτη για το πώς νιώθει και το πώς θα διαχειριστεί τον αγώνα του, κάτι που διατάραζε την συγκέντρωσή του.

Το Σάββατο το βράδυ συζητούσε με τον μέντορα και μάνατζερ του, Markko Martin, ο οποίος τον συμβούλεψε να μην πιέσει και να πάρει απλά τους βαθμούς και να πάρει το πρωτάθλημα στον τελευταίο αγώνα στην Αυστραλία.

Ο Εσθονός πρωταθλητής βρισκόταν στην τρίτη θέση μέχρι και πριν την Power Stage, αλλά με μία εξαιρετική επίδοση όχι μόνο την κέρδισε αλλά ανέβηκε και στην δεύτερη θέση, κλειδώνοντας τον πρώτο του τίτλο:

«Μιλήσαμε το προηγούμενο βράδυ [με τον Markko Martin] και η συμβουλή του ήταν να πάρω τους βαθμούς και να μην πιέσω. Προφανώς δεν ήταν χαρούμενος με την Power Stage.

«Πριν την Power Stage είχα δύο επιλογές: να οδηγήσω και να ελπίζω ο Thierry να μην πάρει πολλούς βαθμούς, ή να ελπίζω ότι θα πάρω εγώ αρκετούς. Ήξερα ότι αυτό δεν επρόκειτο να συμβεί.

«Είπα ότι ο Thierry θα πιέσει και θα πάρει τους μέγιστους βαθμούς, έτσι η δικιά μου επιλογή ήταν να πιέσω και να κάνω την διαφορά.

«Στην αρχή της ειδικής, στα πρώτα χιλιόμετρα, δεν ήμουν αρκετά ήρεμος. Ήθελα να χαλαρώσω όσο πιο γρήγορα γίνεται. Κατάφερα να πιέσω λίγο περισσότερο. Ήξερα ότι θα είναι δύσκολο, αλλά στο τέλος κάναμε καλή δουλειά.

«Νομίζω ότι δεν ήταν απλά πίεση, ήταν τρομερή πίεση. Από την Πέμπτη, ο καθένας με ρωτούσε για την πίεση που νιώθω και τι σκέφτομαι και πώς πάει το πρωτάθλημα. Δεν ήταν εύκολο να το διαχειριστώ, εξαιτίας αυτού.

«Αυτό θα το έλεγα και για την ζωή μου, είχα αρκετά προβλήματα, οπότε είναι καλό που μπορώ να αντεπεξέλθω σε τέτοιες συνθήκες. Αλλά και πάλι η πίεση ήταν κάτι καινούργιο. Στην αρχή, δεν ήξερα πώς θα αποδώσω και αν θα διαχειριστώ την πίεση έτσι. Τώρα η ανακούφιση είναι τεράστια.»

Πηγή: wrc.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
12
Shares
Previous Article

Δεν εξετάστηκε λόγω των δηλώσεών του ο Verstappen

Next Article

Δεν κατατέθηκε ένσταση για τον κινητήρα της Ferrari (ακόμα)

Related Posts