Ο Wolff εξηγεί τη λογική πίσω από τις team orders της Mercedes στη Γερμανία – TotalRacing.gr

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Mercedes, Toto Wolff, εξηγεί το σκεπτικό πίσω από την επιλογή της ομάδας του να επιβάλει εντολές στους οδηγούς της στο GP της Γερμανίας.

Ο Valtteri Bottas έλαβε εντολή να μην κυνηγήσει την πρωτιά στο Hockenheim, όταν κατά την επανεκκίνηση του αγώνα βρέθηκε κολλημένος πίσω από τον teammate του και πρωτοπόρο του αγώνα, Lewis Hamilton.

Επί της ανωτέρω εντολή, ο Wolff δήλωσε: «Πρώτα απ’ όλα δεν είχαμε το ταχύτερο μονοθέσιο εδώ και πρέπει να προοδεύσουμε στους επόμενους αγώνες, γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό.

«Έβρεχε ακόμη εκείνη τη στιγμή και η μάχη ήταν τόσο έντονη. Θα μπορούσαμε να χάσουμε τα πάντα με όλη την ατυχία που είχαμε στους προηγούμενους αγώνες και θέλαμε να διατηρήσουμε μια ηρεμία σε εκείνο το στάδιο».

Ακόμη ο επικεφαλής της Mercedes δεν παρέλειψε να τονίσει πως το αποτέλεσμα στο Hockenheim οφείλεται σε κάποιο βαθμό σε τύχη: «Όλη η κακή τύχη που είχαμε μας γύρισε ως εξαιρετικά καλή τύχη. Κι αυτό με χαροποιεί».

Από την πλευρά του, ο Bottas σχολίασε: «Είχαμε μια μικρή μάχη στον πρώτο γύρο μετά το Αυτοκίνητο Ασφαλείας με τον Lewis. Δεν τον πέρασα τότε και μου είπαν να ελαχιστοποιήσω τον κίνδυνο, πράγμα που καταλαβαίνω».

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

Σχόλια

comments

Powered by Facebook Comments

About The Author

mm
Υπεύθυνος F1

Studying medicine, Proud to be Greek, Fan of Ferrari