Ο Sebastien Ogier δήλωσε ότι βρίσκεται προς το τέλος της καριέρας του, και πως αν υπογράψει κάποιο νέο συμβόλαιο, θα είναι και το τελευταίο του στο WRC.

Ο Ogier βρίσκεται σε συζητήσεις τόσο με την M-Sport Ford αλλά και την Citroen για την επόμενη χρονιά. Ο πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έχει τρεις επιλογές για το 2019: να μείνει στην M-Sport, να επιστρέψει στην Citroen ή να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Την τελευταία επιλογή της εξετάζει αρκετά τα τελευταία χρόνια, έτσι δεν είναι διόλου απίθανο να ανακοινώσει την απόσυρσή του στο τέλος της σεζόν.

«Είναι ξεκάθαρο ότι οδεύω προς το τέλος της καριέρας μου, και αν υπάρξει κάποιο συμβόλαιο, θα είναι το τελευταίο μου,» δήλωσε ο Ogier. Είμαι τυχερός που είχα καλές χρονιές με καλές νίκες. Πιστεύω ότι δεν έχει να κάνει με τα λεφτά.

«Όπως πάντα, η προτεραιότητα είναι η απόδοση και η ευκαιρία να κυνηγήσω περισσότερες νίκες την επόμενη σεζόν.»

Ο Pierre Budar της Citroen είχε δηλώσει ότι η ομάδα του, πλέον, χρειάζεται έναν οδηγό που θα μπορεί να νικήσει σε κάθε αγώνα, έτσι βρίσκονται σε συζητήσεις με τον Ogier. Ωστόσο, δεν θέλησε να δώσει κάποια παραπάνω πληροφορία για το που βρίσκονται οι μεταξύ τους συζητήσεις:

«Δεν μπορώ να πω τίποτα. Είμαστε σε συζητήσεις με τον Ogier και όλα είναι υπό εξέλιξη μόνο αυτό μπορώ να πω.»

Το ενδεχόμενο ο Γάλλος να μεταβεί στην Toyota ή την Hyundai μοιάζει αδύνατο, αφού και οι δύο κατασκευαστές σκοπεύουν να κρατήσουν τα φετινά line-up τους για την ερχόμενη σεζόν.

Ο team manager της Hyundai, Alain Penasse, δήλωσε ότι προτεραιότητα της ομάδας του είναι να κρατήσει τον Thierry Neuville, οπότε δεν υπήρξε ποτέ η σκέψη να φέρουν τον Sebastien Ogier στην ομάδα τους:

«Το είχαμε ξεκαθαρίσει από πάντα ότι ο Thierry είναι η προτεραιότητα μας και για να κάνουμε τον Thierry να μείνει στην ομάδα δεν είχαμε σοβαρές συζητήσεις με τον Ogier. Για μένα, τα έχουμε βρει κατά 99% με τον Neuville και εκτός αν δούμε μία προσφορά από κάποιον που θέλει να τον κάνει πολυεκατομμυριούχο.»

Πηγή: autosport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles