Ogier: Δεν έχω λόγια να περιγράψω τα συναισθήματα μου

Ogier
2021 FIA World Rally Championship / Round 12 / ACI Rally Monza / 18th-21st November 2021 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Έμπλεος συναισθημάτων ήταν ο Sebastien Ogier μετά τη νίκη του στο Rally Monza και την κατάκτηση του όγδοου παγκοσμίου πρωταθλήματος στην καριέρα του, ενώ αφιέρωσε τον τίτλο στον Julien Ingrassia.

Ο Sebastien Ogier ήταν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του όγδοου προσωπικού τίτλου στη φετινή σεζόν του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι και το πιστοποίησε με μία πολύ καλή εμφάνιση στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, το Rally Monza. Μάλιστα ο Γάλλος κατάφερε να πάρει και τη νίκη στη μάχη που είχε με τον Elfyn Evans, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο την τελευταία του πλήρη χρονιά στο WRC.

Μιλώντας στα μέσα μετά το τέλος του αγώνα, ο Ogier δήλωσε πως ήταν ίσως ο πιο συναισθηματικά φορτισμένος αγώνας της καριέρας του, ενώ αφιέρωσε την επιτυχία του, στο άλλο του αγωνιστικό μισό, τον συνοδηγό του, Julien Ingrassia, ο οποίος αποσύρθηκε από την ενεργό δράση με το τέλος της φετινής σεζόν. Πιο συγκεκριμένα ο φετινός πρωταθλητής ανέφερε:

«Δεν είναι εύκολο να περιγράψω τι νιώθω αυτόν τον τίτλο, δεν έχω λόγια για τα συναισθήματά μου, αλλά το σημαντικό είναι ότι σήμερα είναι μία ημέρα αφιερωμένη στον Julien. Μέσα μας υπάρχει μεγάλη χαρά, αλλά και λίγη στεναχώρια. Ίσως λίγο παραπάνω στεναχώρια, για να είμαι ειλικρινής.

«Ξέρουμε ότι είναι το τέλος ενός φανταστικού ταξιδιού και ο Julien ήταν ένα τεράστιο μέρος αυτής της πολύ πετυχημένης ιστορίας. Το πρώτο που του είπα μόλις τερματίσαμε ήταν ότι θα μου λείψει πολύ. Είχα ετοιμάσει το κράνος του πριν από μερικά ράλι, όμως δεν μπόρεσα να κλείσω τον τίτλο κι έπρεπε να περιμένουμε μέχρι την τελευταία ειδική για να του το δώσω.»

Στη συνέχεια ο Ogier μίλησε και για το μέλλον του, καθώς θα κάνει κάποιους αγώνες και την επόμενη σεζόν με την ομάδα της Toyota και θα μοιραστεί το τρίτο αυτοκίνητο με τον Esapekka Lappi:

«Την επόμενη χρονιά θα κάνω λίγους αγώνες μάλλον, δεν έχω κάποια συγκεκριμένα πλάνα. Κάθε καλό πράγμα τελειώνει στη ζωή και δεν είμαι καθόλου στεναχωρημένος με αυτήν την απόφαση, αλλά νομίζω ότι νιώθω πολύ καλά με το να κάνω αυτό ακριβώς. Θα δούμε τι θα φέρει το μέλλον. Νιώθω ότι χρειαζόμουν αυτήν την διακοπή για να βρω κίνητρο και να επιστρέψω στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.»

Τέλος ο οδηγός της Toyota μίλησε για τον αγώνα του στην βόρεια Ιταλία, ο οποίος είχε ως σημείο καμπής την επαφή που είχε με την μπαριέρα σε ένα τεχνητό σικέιν της πρώτης ειδικής της Κυριακής, αλλά κλήθηκε να κάνει κι έναν απολογισμό της καριέρας του μέχρι τώρα:

«Η τύχη είναι μέρος του σπορ. Πίστεψα πως απλά ακούμπησα την μπαριέρα, μετά ένιωσα την επαφή και σε τέτοιες περιπτώσεις συνήθως καταλήγεις με ένα κλατάρισμα. Δεν ήταν όμως μία μεγάλη σύγκρουση, παρότι ακουγόταν περίεργα και κοίταζα συνεχώς το ταμπλό μου. Ανακουφίστηκα όταν συνέχισα να βλέπω πως δεν υπάρχει πρόβλημα.

«Δεν θα διάλεγα καποιον τίτλο, στα μάτια μου όλοι είναι ξεχωριστοί. Κάποια στιγμή στο μέλλον θα κάνω μία κατάταξη μέσα μου, όμως είναι πάντα ένα ταξίδι που δεν έχει όμοιό του. Νομίζω ότι συναισθηματικά, κάθε τίτλος σημαίνει όλο και περισσότερα όσο περνάει ο καιρός.»

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
18
Shares
Previous Article
Hamilton

Hamilton: Χρειαζόμασταν αυτούς τους βαθμούς

Next Article
Alonso τίτλο

Alonso: Μπορώ να παλέψω για τον τίτλο του χρόνου

Related Posts