Ο Sebastien Ogier ξεκαθάρισε πως δεν αποζητά το στάτους του νούμερο 1 οδηγού στη Citroen, ενώ θέλει να αποφευχθούν και τα team orders μέσα στη χρονιά.

Ο Γάλλος έξι φορές πρωταθλητής μεταβαίνει στη Citroen για το 2019, κάνοντας μαζί με τον Esapekka Lappi το νέο δίδυμο οδηγών της ομάδας του Παρισιού.

Παρά το γεγονός ότι εκείνος είναι το μεγαλύτερο όνομα της ομάδας, εντούτοις δεν θέλει να έχει τον ρόλο του πρώτου οδηγού με το ξεκίνημα της σεζόν:

«Ένα είναι σίγουρο: δεν θέλω να έχω στάτους πρώτου οδηγού στην ομάδα.

«Για μένα, πρέπει να δίνονται ίσες ευκαιρίες όσο έχουμε και οι δύο πιθανότητες για τον τίτλο. Αν ένας οδηγός είναι στη μάχη του πρωταθλήματος και ο άλλος όχι, τότε είναι λογικό να στηρίζεις τον πρώτο. Αυτή τη στιγμή, ξεκινάμε με τις ίδιες ευκαιρίες.

«Είμαι χαρούμενος που έχουμε τον Esapekka στην ομάδα, είναι καλός άνθρωπος και σίγουρα ταλαντούχος. Και μπορεί να φέρει κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία από την παλιά του ομάδα.»

Ο Ogier είχε τη βοήθεια των Evans και Suninen στον δρόμο για το περυσινό πρωτάθλημα, όμως θα ήθελε να αποφύγει αντίστοιχο σενάριο στην θητεία στου στη Citroen:

«Υπήρχαν στιγμές που είχα τη βοήθεια των teammates μου. Δεν είναι αυτό που ήθελα και δεν είναι ο τρόπος με τον οποίον θέλω να ξεκινήσω τη χρονιά. 

«Στόχος μου είναι να τα καταφέρω μόνος μου και στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας μου, έτσι ήταν.

«Ναι, υπήρχαν φορές που ευνοήθηκα από τη στήριξη των συναδέλφων μου και αυτό ήταν τουλάχιστον ένας τρόπος να ανταποδώσουν αυτό που έκανα και εγώ.»

Από τη μεριά του, ο Esapekka Lappi δείχνει συνειδητοποιημένος για τη θέση του μέσα στη γαλλική ομάδα, αν και τονίζει ότι δεν θα κάνει στην άκρη για τον teammate του αν δεν το επιβάλλει η μάχη του τίτλου:

«Είναι ξεκάθαρος ποιος είναι ο νούμερο 1 και ποιος ο νούμερο 2 οδηγός. Τουλάχιστον δεν είμαι ο νούμερο 3, που είναι ήδη καλύτερο!

«Μέχρι στιγμής, δεν ξέρω πώς δουλεύει ο Seb. Με βάση όσα έχουμε συζητήσει ως τώρα, μοιάζει να είναι ένας ζεστός και καλός άνθρωπος, αλλά ίσως είναι διαφορετικός στους αγώνες. 

«Πιο μετά μέσα στη χρονιά, αν δεν είμαι στη μάχη του πρωταθλήματος, τότε είναι ξεκάθαρο ότι θα του δώσουμε χώρο, όπως έκανε και η M-Sport. Είναι μέρος του παιχνιδιού. Αλλά, αν προηγούμαι στο Μόντε και εκείνος είναι πίσω μου, σίγουρα δεν θα του δώσω καθόλου χώρο. Ξεκινάμε επί ίσοις όροις τη χρονιά.»

Πηγή: autosport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

No more articles