Πεπεισμένος για τις δυνατότητες του Citroen C3 WRC δηλώνει ο Sebastien Ogier, μετά το πρώτο τεστ με το νέο του αυτοκίνητο.

Ο Γάλλος είχε δύο ημέρες δοκιμών σε χώμα στην Πορτογαλία με το νέο του αυτοκίνητο, με τον Esapekka Lappi να έχει κι αυτός δύο ημέρες δοκιμών πριν τον Ogier.

Ο 6 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είχε δοκιμάσει το C3 WRC τον Σεπτέμβριο με την έγκριση του Malcolm Wilson, πριν υπογράψει το συμβόλαιο του με την νέα του ομάδα.

«Είναι μία ενδιαφέρουσα πρόκληση και νομίζω ότι υπάρχει δυναμική, με όλο αυτό το πακέτο μπορούμε να γράψουμε ιστορία,» δήλωσε μεταξύ άλλων.

«Αλλά αυτό δεν είναι κάτι που μπορείς να κάνεις μόνος σου. Είναι απλά η πρώτη μέρα, οπότε από και πέρα πρέπει γρήγορα να δούμε τι δουλεύει και τι δεν δουλεύει τόσο καλά για να είμαστε όσο γίνεται πιο καλά προετοιμασμένοι για το Μόντε Κάρλο.»

Στις δύο ημέρες των δοκιμών του, ο Ogier εστίασε στο σημείο κλειδί του αυτοκινήτου, που είναι οι αποσβεστήρες, αφού παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην συμπεριφορά και στην απόδοση του αυτοκινήτου.

«Αυτό ήταν ένα σημαντικό τεστ που εστιάστηκε στους αποσβεστήρες, γιατί είναι προφανώς ο παράγοντας κλειδί στους αγώνες rally.

«Εστιάσαμε κατευθείαν στον πιο σημαντικό παράγοντα για να πάρουμε αποφάσεις γι’αυτόν, αφού αυτό είναι κάτι που θα επηρεάσει το μέλλον.

«Σίγουρα υπάρχουν πολλά σημεία στο αυτοκίνητο που πρέπει να δούμε και αυτό θα πάρει ακόμα λίγο χρόνο: τα διαφορικά, για παράδειγμα, αλλά η αρχική μου αίσθηση δεν είναι πολύ κακή και είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε λύσεις σύντομα.»

Ο ίδιος θα κάνει ακόμα δύο ημέρες δοκιμές στις Γαλλικές Άλπεις στο τέλος του μήνα, ώστε να προετοιμαστεί για το Rally Μόντε Κάρλο.

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

No more articles