Οι ομάδες του WRC πιέζουν την FIA για τους κανονισμούς του 2022

Οι ομάδες του WRC πιέζουν της FIA ώστε να θεσπίσει σύντομα τους τεχνικούς κανονισμούς για το 2022, καθώς τα χρονικά όρια στενεύουν.

Ο υπεύθυνος της FIA για το WRC, Yves Matton, πιστεύει ότι οι ομάδες θα μπορούν να ξεκινήσουν την δουλειά επάνω στα νέα υβριδικά αυτοκίνητο από την αρχή του νέου έτους.

Είναι επίσημο πλέον ότι οι κανονισμοί για το 2022 θα φέρουν τον υβριδισμό στο WRC, κάτι που θα είναι μεγάλη αλλαγή για τον θεσμό. Αυτό απαιτεί αρκετή δουλειά από τις ομάδες, και γι αυτό πιέζουν την Ομοσπονδία να θεσπίσει όσο πιο γρήγορα γίνεται τους τεχνικούς κανονισμούς.

Σύμφωνα με το autosport.com η αλλαγή στον υβριδισμό θα γίνει σε δύο στάδια, κάτι που αναμένεται να ανακοινωθεί τον επόμενο βήμα.

Το πρώτο στάδιο της εξέλιξης θα γίνει πάνω σε συγκεκριμένα κομμάτια που θα παρέχει η FIA, με το δεύτερο στάδιο να επιτρέπει στις ομάδες να εξελίσσουν τις δικές τους λύσεις μέχρι και το 2022.

Μία πηγή μέσα από μία ομάδα δήλωσε: «Αν είναι να το κάνουμε αυτό μόνοι μας, θα έπρεπε να είμαστε ένα χρόνο μπροστά από το σημείο που βρισκόμαστε τώρα.

«Απλά δεν υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες. Κοιτάξτε λίγο πιο μακριά και ο υπεύθυνος για τα logistics είναι μόλις 2 χρόνια μακριά από το να ξεκινήσει τον προγραμματισμό για τις δοκιμές για το Μόντε Κάρλο. Και μέχρι στιγμής δεν έχουμε τίποτα. Ακόμα περιμένουμε.

«Εντάξει τον επόμενο μήνα περιμένουμε να έχουμε κάποια πράγματα επίσημα, γραμμένα στο χαρτί, αλλά αυτό είναι οριακό για το 2022

Από την μεριά του ο επικεφαλής μηχανικός της Toyota, Tom Fowler, παραδέχθηκε ότι η αλλαγή στον υβριδισμό θα είναι αρκετά απαιτητική για τις ομάδες:

«Το χρονοδιάγραμμα που έχουμε τώρα θα ήταν εντάξει αν ήμασταν σε μία κατάσταση όπου θα αλλάζαμε κανονισμούς όπως από το 2016 στο 2017.

«Αλλά το να φέρεις μία ολοκαίνουργια τεχνολογία; Θα είναι στενά τα περιθώρια.»

Ο Matton ξεκαθάρισε ότι η αλλαγή σε υβριδική τεχνολογία είναι απαραίτητη για το WRC, και πιστεύει ότι το χρονοδιάγραμμα είναι εντάξει μέχρι στιγμής:

«Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πούμε πως θα είναι ακριβός τα πράγματα το 2022, είμαστε ακόμα σε συζητήσεις.

«Ο στόχος είναι να αποφασίσουμε τον Ιούνιο για τους τεχνικούς κανονισμούς.

«Μόνο αυτό είναι σίγουρο: θα πάμε στον υβριδισμό, υπάρχει κοινή απόφαση γι’αυτό. Μιλάμε με τους κατασκευαστές τώρα για να καταλάβουμε καλά πως βλέπουν το μέλλον και τι θα είναι το τεχνικό marketing στο WRC με τα νέα αυτοκίνητα.

«Όλοι ξέρουμε ότι για να έχεις κατασκευαστές, τα αυτοκίνητα πρέπει να αποτελούν το marketing αλλιώς δεν βγάζει κανένα νόημα.

«Λογικά τον Ιούνιο θα παρουσιάσουμε τις πρώτες αρχές, και, στο τέλος του χρόνου, η πρόθεση μας είναι να έχουμε έτοιμους τους τεχνικούς κανονισμούς. Μετά από αυτό θέλουμε ακόμα λίγο χρόνο για να τα φέρουμε όλα στην εντέλεια.

«Η ιδέα είναι οι ομάδες να ξεκινήσουν οι ομάδες να δουλεύουν πάνω στα νέα τους αυτοκίνητα στην αρχή του νέου έτους.»

Πηγή: autosport.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
1
Shares
Previous Article

Τρέχει στον αγώνα DTM του Misano o Dovizioso

Next Article

F1aXion: Πρωταθλητής ο Μανουσάκης!

Related Posts