Ο πρώτος αγώνας της σεζόν, το Rally Μόντε Κάρλο, είναι προ των πυλών, και οι ομάδες και οι οδηγοί είναι πανέτοιμοι να παλέψουν για την νίκη στις ιδιαίτερες ειδικές διαδρομές των Γαλλικών Άλπεων. 

Οι αλλαγές στα ρόστερ των ομάδων είναι αρκετές, έτσι αρκετοί οδηγοί έπρεπε να προσαρμοστούν στα νέα τους αυτοκίνητα. Ένας από αυτούς τους οδηγούς ήταν και ο Sebastien Ogier, ο οποίος επέστρεψε και πάλι στην Citroen.

Στο C3 WRC έπρεπε να προσαρμοστεί και ο Esapekka Lappi, που για το 2019 θα είναι ο teammate του Γάλλου. Μάλιστα ο Φινλανδός ήταν ο μόνος από τους δύο που δοκίμασε το νέο αεροδυναμικό πακέτο της ομάδας.

Ο Kris Meeke επιστρέφει στις ειδικές του WRC με νέα ομάδα, αφού για το 2019 θα βρίσκεται στο στρατόπεδο της Toyota.

Ο ΒόρειοΙρλανδός θα είναι teammate των Ott Tanak και Jari-Matti Latvala στην Ιαπωνική ομάδα.

Και στην ομάδα της Hyundai υπάρχουν αλλαγές, αφού ο Hayden Paddon δεν αποτελεί πλέον μέλος της, με τον 9 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Sebastien Loeb να υπογράφει διετές συμβόλαιο με την Κορεάτικη ομάδα. Ο Γάλλος θα έχει μόλις μία ημέρα δοκιμών με το νέο του αυτοκίνητο, την Δευτέρα, πριν την έναρξη των αναγνωρίσεων του αγώνα.

Η M-Sport Ford θα συμμετάσχει με δύο βασικούς οδηγούς φέτος, τον Elfyn Evans και τον Teemu Suninen, ενώ στους δύο πρώτους αγώνες της σεζόν θα αγωνιστεί μαζί τους και ο Pontus Tidemand με το τρίτο Fiesta WRC.

 

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles