Οι πρώτες δηλώσεις του Evans μετά την έξοδο

Ο Elfyn Evans είχε έξοδο στην 11η ειδική του Rally Monza, κάνοντας αρκετά πιο εύκολο το έργο του Sebastien Ogier για τον τίτλο των οδηγών.

Τα Toyota των Ogier και Evans βρίσκονταν στις θέσεις 1 και 3, με την Ιαπωνική ομάδα να οδεύει τόσο για το πρωτάθλημα των οδηγών όσο και τον ομάδων. Η έξοδος του Evans στην 11η ειδική μείωσε αρκετά τις πιθανότητες να στεφθεί πρωταθλητής, ενώ έκανε πιο δύσκολο και το έργο της Toyota για το πρωτάθλημα των κατασκευαστών.

«Στην αρχή της ειδικής, υπήρχε αρκετό στάσιμο νερό, αλλά πηγαίναμε καθαρά χωρίς λάθη. Στην συνέχεια ξεκίνησε το χιόνι και συνέχισα να σκέφτομαι ότι πηγαίνω πολύ αργά – αυτό ένιωθα.

«Το χιόνι έγινε περισσότερο, αλλά η πρόσφυση που είχα στα περισσότερα σημεία δεν ήταν καθόλου κακή. Περάσαμε μία δεξιά στροφή με τέρμα γκάζι με μερικά μέτρα για φρενάρισμα πριν την επόμενη και εκεί άλλαξε η επιφάνεια της ασφάλτου. Όταν φρέναρα εκεί, ήταν σαν γυαλί, και δεν υπήρχε περίπτωση να φρενάρω. Με έπιασε εξαπίνης, έτσι έχουν τα πράγματα.

«Δεν είναι το ιδανικό – λίγο πολύ έτσι έχει η κατάσταση, αλλά τι μπορώ να πω; Πρέπει να βρίσκεσαι εκεί (στην μάχη), πρέπει να προσπαθείς. Δεν πρόκειται να κερδίσεις τίποτα αν δεν πιέζεις και πιστεύω πως όλοι πρέπει να ρισκάρουν σε κάποιο σημείο. Εγώ είχα την αλλαγή της επιφάνειας της ασφάλτου στις σημειώσεις μου αλλά δεν περίμενα να είναι τόσο ακραία.

«Τι μπορείς να κάνεις; Είναι δύσκολο τώρα, σίγουρα, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα. Δεν έχει τελειώσει τελείως ακόμα αλλά προφανώς είναι αρκετά πιο εύκολα τα πράγματα για τον Sebastien για να πάρει το πρωτάθλημα.

«Από την μεριά μου, είμαι στεναχωρημένος για την ομάδα για να είμαι ειλικρινής γιατί τα πράγματα πήγαιναν καλά για το πρωτάθλημα των κατασκευαστών. Το λάθος μου έκανε αρκετά πιο δύσκολα τα πράγματα, έτσι λυπάμαι πολύ. Έχουμε ένα φανταστικό αυτοκίνητο και μία φανταστική ομάδα όλη την χρονιά, έτσι είμαι απογοητευμένος με τον εαυτό μου αλλά και για την ομάδα.»

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

GP Σακχίρ - FP3: Πέρασε μπροστά ο Verstappen

Next Article

Rally Monza - 3η Μέρα: Αγκαλιά με τον τίτλο ο Ogier μετά από μία χαοτική ημέρα

Related Posts