Οι συμμετοχές του φετινού Rally Σουηδίας είναι ιδιαίτερες, αφού έχουμε μερικές επιστροφές, όπως αυτή του Marcus Gronholm με την Toyota.

Στα line-up των ομάδων δεν υπάρχουν αλλαγές, αφού η Citroen θα αγωνιστεί με τον Sebastien Ogier και Esapekka Lappi, η Toyota με τους Ott Tanak, Jari-Matti Latvala και Kris Meeke, η Hyundai με τους Thierry Neuville, Sebastien Loeb και Andreas Mikkelsen και η M-Sport με τους Elfyn Evans, Teemu Suninen και Pontus Tidemand.

Ο Marcus Gronholm θα επιστρέψει στην ενεργό δράση στο Rally Σουηδίας, όπου θα αγωνιστεί με ένα τέταρτο Toyota Yaris WRC, με εργοστασιακή υποστήριξη. Ο Φινλανδός πολυνίκης του αγώνα έκανε αρκετά χιλιόμετρα δοκιμών, με τον αγωνιστικό διευθυντή της ομάδας, Tommi Makinen, να δηλώνει ότι οι χρόνοι του 51χρόνων, πλέον, οδηγού να είναι ίδιοι μ’αυτούς των τριών εργοστασιακών οδηγών την ομάδας.

Στο φετινό Rally Σουηδίας θα είναι η πρώτη φορά μετά το 2010, και τον ίδιο αγώνα, όπου θα δούμε ξανά στις ειδικές των Sebastien Loeb και τον Marcus Gronholm. Επίσης στο Rally Σουηδίας θα αγωνιστεί για ακόμα μία χρονιά ο Peter Solberg, στην κατηγορία των ιστορικών με το Ford Escort MKII.

Στο bucket του Ford Fiesta WRC επιστρέφει ο Ιταλός, Lorenzo Bertelli, μετά από σχεδόν έναν χρόνο απουσίας από τις ειδικές του WRC. Επίσης με αυτοκίνητο WRC θα αγωνιστεί ο Janne Tuohino, πρώην εργοστασιακός οδηγός της Skoda στο WRC, ο οποίος αγόρασε ένα Ford Fiesta WRC.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι συμμετοχές στην WRC2Pro, όπου ανάμεσα στις κορυφαίες συμμετοχές είναι αυτές των Mads Ostberg, ο οποίος θα κάνει το ντεμπούτο του στην κατηγορία με το Citroen C3 R5, o Kalle Rovanpera με το Skoda Fabia R5, που θέλει να ανακάμψει από την κακή εμφάνιση στο Μόντε Κάρλο. Επίσης ντεμπούτο στην κατηγορία θα κάνει και ο teammate του Φινλανδού, Eerik Pietarinen, αλλά και ο οδηγός της M-Sport Lukasz Pieniazek.

Μπορείτε να δείτε τις 62 συμμετοχές του WRC εδώ.

Μπορείτε να δείτε τις 57 συμμετοχές των ιστορικών εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles