Οικονομική στήριξη της F1 προς τις ομάδες εν μέσω κορονοϊού

Η Formula 1 αποφάσισε να ενισχύσει οικονομικά τις ασθενέστερες ομάδες του grid, καταθέτοντας ένα μέρος των εσόδων του σπορ σε αυτές προκαταβολικά.

Ο κορονοϊός έχει αναστείλει κάθε αγωνιστική δραστηριότητα μέχρι νεοτέρας, πράγμα που σημαίνει ότι οι ομάδες της F1, και ειδικά αυτές που βρίσκονται στο midfield, δεν έχουν κανένα έσοδο.

Αυτό δεν ισχύει τόσο για τις κορυφαίες ομάδες, που έχουν να λάβουν κάθε χρόνο ειδικά bonus από το σπορ, «προίκα» της προηγούμενης Συμφωνίας Ομονοίας υπό τον Bernie Ecclestone.

Για αυτόν τον λόγο, η Liberty Media προχώρησε σε προκαταβολή μέρους των πληρωμών των ομάδων σε κάποιες εξ αυτών (χωρίς να αναφέρεται σε ποιες).

Ο CEO της Liberty Media, Greg Maffei δήλωσε σχετικά:

«Υπάρχουν προκλήσεις σχετικά με το πώς θα τα πετύχεις όλα και τι επιπρόσθετο κεφάλαιο θα χρειαστεί. Αν διοργανωθούν αγώνες χωρίς κοινό, προφανώς θα έχουμε χαμηλότερη κερδοφορία, ίσως και μηδενική κερδοφορία.

«Μπορεί να έχουμε επαρκή κεφαλαιοποίηση για να το χειριστούμε αυτό για το 2020, ωστόσο υπάρχουν ομάδες οι οποίες θα επιβαρυνθούν με έξοδα, ειδικά όσες δεν έχουν ελάχιστες εγγυήσεις από την F1, και μια από τις σημαντικότερες αν όχι η κύρια πηγή εσόδων τους είναι το μερίδιό τους στα κέρδη της F1.

«Πώς μπορούμε να κάνουμε κάτι που είναι επωφελές για τους οπαδούς, αλλά επίσης δεν θα αναγκάσει τις ομάδες σε χρεωκοπία με το να μην γίνονται ούτε κερδοφόροι, αλλά ούτε και ζημιογόνοι αγώνες;

«Δεν ενθαρρύνουμε τη χρήση των μετρητών μας με ασύνετο τρόπο, αλλά προσπαθούμε να εξισορροπήσουμε την επιχειρησιακή επιχείρηση και τα τρέχοντα αποτελέσματά της με τα λειτουργικά αποτελέσματα των συνεργατών μας με τη μορφή ομάδων, οι οποίες έχουν μεγάλα έξοδα.

«Έχουμε ήδη προκαταβάλει χρήματα για τις πληρωμές των ομάδων προς ορισμένες εξ αυτών. Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες μπορούμε να κάνουμε περισσότερα από αυτά. Υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε τις ομάδες που μπορεί το χρειάζονται.

«Σίγουρα δεν κρατάμε ένα ανοιχτό βιβλίο επιταγών. Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι οι ομάδες είναι φερέγγυες καθώς αποτελούν μέρος αυτού που χρειαζόμαστε για να αγωνιστούμε το 2020, το 2021 κι έπειτα».

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles