Ολοκαίνουρια η νέα μονάδα ισχύος της Mercedes

Η νέα μονάδα ισχύος της Mercedes για το 2018 θα είναι ριζικά αλλαγμένη σε σύγκριση με την περσινή, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της PU, Andy Cowell.

Η Γερμανική ομάδα πιέζει να βελτιωθεί σε όλους τους τομείς, σύμφωνα με τον Andy Cowel, ψάχνοντας ακόμα και την πιο μικρή βελτίωση, παρά το γεγονός ότι έχει κατασκευάσει τον πιο δυνατό κινητήρα της υβριδικής εποχής.

«Λίγο πολύ θα είναι καινούρια η μονάδα ισχύος,» δήλωσε ο Cowel.

«Υπήρξαν διάφορες φάσεις κατά την διάρκεια της σεζόν και έχουμε ιδέες για να βελτιώσουμε την δύναμη.  Έχουμε ιδέες για να μειώσουμε την τριβή σε όλα τα μέρη της μονάδας ισχύος, ή να μειώσουμε τις απώλειες από το ηλεκτρικά συστήματα.»

Βέβαια, ο Cowell πιστεύει ότι υπάρχουν ακόμα σημεία βελτίωσης.

«Κάθε φορά που κατασκευάζεις έναν κινητήρα, κάθε φορά που κάνεις μία σημαντική αναβάθμιση, μαθαίνεις.

«Έτσι, ‘παγώνεις’ το concept στο οποίο δουλεύεις, δουλεύεις, κάνεις δοκιμές, τρέχεις και σε όλη την διάρκεια αυτού του ταξιδιού είσαι τρομερά εκνευρισμένος επειδή μαθαίνεις που δεν μπορείς να εφαρμόσεις γιατί θα επηρεάσεις την ποιότητα.

«Επομένως, είναι σημαντικό που έχουμε μία κουλτούρα που ευνοεί κάτι τέτοιο, που μας επιτρέπει να παρατηρούμε, να μαθαίνουμε, να αντιδρούμε και μετά να θυμόμαστε τι έγινε, έτσι ώστε όταν έρθει η στιγμή να κατασκευάσουμε το νέο concept να έχουμε πολλές νέες ιδέες, με πολλές να είναι μικρές.

«Μερικά από αυτά είναι σημαντικά, θεμελιώδη στοιχεία γνώσης, όπως η συμπίεση, η μείωση της τριβής, νέα υλικά που ξεκλειδώνουν μέρη στα οποία είχες προβλήματα αξιοπιστίας. Και μερικές φορές είναι απλά έκπληξη.

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

About The Author

mm

Το motorsport είναι η αρρώστια μου. Σπουδάζω Διοίκηση Επιχειρήσεων και γράφω στο totalracing.gr.