Ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές της Pirelli για το WRC

Με τον Andreas Mikkelsen πίσω από το τιμόνι ενός Citroen C3, το πρόγραμμα δοκιμών της Pirelli στον δρόμο για την επιστροφή της ως αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών του WRC το 2021 ολοκληρώθηκε και επισήμως.

Ο Νορβηγός διήνησε απόσταση περίπου 1400 χιλιομέτρων τους περασμένους μήνες στις Ειδικές της Σαρδηνίας, η οποία ισοδυναμεί με σχεδόν πέντε αγώνες. Το C3 παραχωρήθηκε στην Pirelli από την Saintéloc Racing.

Η βροχή των τελευταίων ημερών επέτρεψε την δοκιμή του νέου μαλακού σετ για χαλίκι, το οποίο ονομάζεται Scorpion KX, σε βρεγμένες και ενδιάμεσες συνθήκες. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ο Mikkelsen δοκίμασε επίσης και τα P Zero, που προορίζονται για άσφαλτο, αλλά και τα Cinturato, τα οποία είναι ελαστικά για πλήρως βρεγμένη άσφαλτο. Τα Sottozero, το σετ χειμερινών της Ιταλικής εταιρίας, δοκιμάστηκε στα τέλη του 2019 και τις αρχές του 2020.

Ο επικεφαλής της Pirelli για δραστηριότητες rally, Terenzio Testoni, δήλωσε σχετικά:

«Επενδύσαμε τον χρόνο ώστε να αναλύσουμε όλα τα δεδομένα που λάβαμε μέχρι στιγμής και με το πρόσφατο τεστ σε ενδιάμεσες και βρεγμένες συνθήκες το πρόγραμμα ανάπτυξηςς έχει ολοκληρωθεί με βάση το πρόγραμμα, με περισσότερα sessions σε χαλίκι να παραμένουν προγραμματισμένες για το μέλλον.»

«Καταφέραμε να ακολουθήσουμε το αναθεωρημένο πρόγραμμα δοκιμών μας, το οποίο είχε επηρεαστεί ως αποτέλεσμα της πανδημίας του COVID, χωρίς κανένα πρόβλημα και ολοκληρώσαμε όλη την αρχική μας ανάπτυξη όπως αναμενόταν. Στην συνέχεια, ανυπομονούμε να δούμε τα ελαστικά σε ανταγωνιστικές συνθήκες.»

Η Pirelli θα επιστρέψει στο WRC μετά από 11 χρόνια, έχοντας συμμετάσχει ως προμηθευτής τελευταία φορά το 2010, ενώ στο ενδιάμεσο έχει προμηθεύσει ελαστικά σε αυτοκίνητα του WRC 2 και του WRC 3.

Πηγή: WRC.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles