Ολοκληρώθηκε η παρουσίαση της Liberty για το 2021

Η Liberty Media παρουσίασε το πλάνο της για τις επερχόμενες αλλαγές κανονισμών που αναμένονται στην F1 από το πρωτάθλημα του 2021.

Σε εκδήλωση που έγινε στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, στην πλατεία Σεντ Τζέιμς του Λονδίνου, οι επικεφαλής της Liberty Media και της παγκόσμιας ομοσπονδίας παρουσίασαν τα σχέδια για το μέλλον της Formula 1 στα μέλη του Strategy Group, της Επιτροπής της F1 αλλά και στους ιθύνοντες των ομάδων.

Το περιεχόμενο των πλάνων που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση αυτή, δεν έγινε γνωστό, καθώς υπήρξε καθεστώς μυστικότητας, όμως σύμφωνα με πληροφορίες του βρετανικού racefans.net και του Dieter Rencken, το κλίμα που υπήρξε ήταν θετικό.

Οι παρουσιάσεις περιείχαν τους αγωνιστικούς και τεχνικούς κανονισμούς που θα διέπουν την F1 από το 2021 και μετά, νέους κώδικες ποινών, ένα πιο ισολογισμένο σύστημα διαμοιρασμού των εσόδων και προτάσεις για οικονομικούς ελέγχους που αποσκοπούν στην δημιουργία ενός ανταγωνιστικότερου περιβάλλοντος για τις ανεξάρτητες ομάδες και την προσέλκυση νέων ομάδων στο σπορ.

Με του κανονισμούς να πρέπει να έχουν οριστικοποιηθεί το αργότερο 18 μήνες πριν την έναρξη της σεζόν, δηλαδή μέχρι το τέλος του επερχόμενου Ιουνίου, η Liberty και η FIA έχουν προγραμματίσει μια σειρά από νέες συναντήσεις για να φτάσουν στο τελικό σετ.

Παρόλα αυτά, στην συνάντηση πραγματοποιήθηκαν μερικές ψηφοφορίες για τους κανονισμούς του 2020, που περιελάμβαναν νέους περιορισμούς στη χρήση λαδιού και καυσίμου, αλλαγές στα φρένα και τον σχεδιασμό των εμπρός αεροτομών. Όλες οι αλλαγές πέρασαν την ψηφοφορία και πλέον απομένει η έγκρισή τους από το Παγκόσμιο Συμβούλιο.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
7
Shares
Previous Article

Δικαιώθηκε η Ducati για το winglet του πίσω τροχού

Next Article

Preview GP Μπαχρέιν: Καταμεσής της ερήμου, η όαση

Related Posts