Ολοκληρώθηκε το event ανταλλαγής των Hamilton-Rossi [+video]
OZPisEiUudY

To πολυαναμενόμενο event της Monster με τους Lewis Hamilton και Valentino Rossi να μοιράζονται μονοθέσιο και μηχανές ολοκληρώθηκε με επιτυχία στην πίστα της Βαλένθια.

Σε μία μοναδική περίσταση που διοργανώθηκε χάρη στον κοινό χορηγό τους, οι Lewis Hamilton και Valentino Rossi αντάλλαξαν θέσεις και οδήγησαν από κοινού στην πίστα Ricardo Tormo της Βαλένθια.

Πιο συγκεκριμένα ο Βρετανός οδήγησε την φετινή εκδοχή της YZR-M1, ενώ ο Ιταλός βρέθηκε στο κόκπιτ του μονοθεσίου της Mercedes με το οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα της Formula 1 το 2017. Αυτό έγινε καθώς απαγορεύεται να χρησιμοποιηθεί πιο σύγχρονο μοντέλο, όπως αναφέρουν οι κανονισμοί της F1.

Αμφότεροι οι 2 θρύλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού έμειναν ενθουσιασμένοι από την συνεύρεσή τους στην πίστα, εκφράζοντας το χρόνιο ενδιαφέρον τους για την πραγματοποίηση μίας τέτοιας εκδήλωσης. Αναλυτικότερα ανέφεραν:

Lewis Hamilton: «Είναι φανταστικό να βλέπεις έναν θρύλο σαν τον Valentino μέσα στο μονοθέσιο. Είμαι ενθουσιασμένος που τον είδα να ανακαλύπτει για πρώτη φορά το μονοθέσιο. Μου θύμισε την πρώτη φορά που βρέθηκα σε ένα μονοθέσιο F1. Όταν βλέπεις όλη την ομάδα γύρω σου, είναι ένα πολύ διαφορετικό αίσθημα.

«Ήταν επίσης πολύ cool να είμαι σε μία τέτοια μοτοσυκλέτα και να έχω μπροστά μου και να βλέπω τον Valentino στην ίδια πίστα με την ίδια μοτοσυκλέτα»

Valentino Rossi: «Ήμουν ήδη ένας μεγάλος fan του Lewis, αλλά πλέον είμαι ακόμη περισσότερο. Είχαμε μια φανταστική μέρα που οι 2 μεγαλύτερες κατηγορίες όχι απλά στο ίδιο μέρος αλλά να συνεργάζονται.

«Δοκίμασα την W08 κι ήταν μια μοναδική ευκαιρία για μένα. Είχα δοκιμάσει να οδηγήσω ένα μονοθέσιο F1 στο παρελθόν, αλλά πολλά έχουν αλλάξει μέχρι τότε. Έμεινα έκπληκτος από το μονοθέσιο και τον χειρισμό του, καθώς φυσικά και με την ομάδα, που ήταν καταπληκτικοί.

«Η αίσθηση της ταχύτητας ήταν μοναδική. Οι δυνάμεις στο σώμα μου δεν ήταν τόσο δύσκολες όσο φανταζόμουν, αλλά χρειάζεται να προσαρμοστείς. Μόλις βρήκα ρυθμό μπορούσα να πιέσω, ήταν μία μεγάλη απόλαυση. Ένιωσα σαν ένας πραγματικός οδηγός Formula 1 για μία μέρα και πραγματικά δεν ήθελα να τελειώσει.»

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles