Ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Mattia Binotto, δήλωσε ότι η ομάδα του θα δουλέψει όλη την νύχτα για να λύσει το πρόβλημα με την φθορά των ελαστικών, που αντιμετωπίζει στην πίστα του Silverstone.

Το μονοθέσιο της Ferrari φορτίζει αρκετά τα εμπρός ελαστικά του, και κυρίως το εμπρός αριστερό, προκαλώντας υπέρμετρη φθορά, κάτι που δεν βοηθάει καθόλου τους οδηγούς, ειδικά στον έναν γρήγορο γύρο.

«Γνωρίζαμε ότι το Silverstone θα είναι πιο δύσκολο για εμάς σε σύγκριση με τον προηγούμενο αγώνα, χωρίς αμφιβολία. Αλλά όλοι θέλουμε να δούμε την πρόοδο του μονοθεσίου, την πρόοδο που κάναμε τις τελευταίες εβδομάδες,» δήλωσε ο επικεφαλής της Scuderia.

«Το να κρίνω από σήμερα είναι πολύ δύσκολο και είναι ακόμα πολύ νωρίς. Είχαμε αρκετά υψηλή φθορά στα εμπρός ελαστικά, εμπρός αριστερά, κάτι που επηρεάζει τον έναν γρήγορο γύρο.

«Αν δείτε είμαστε πολύ γρήγοροι στο πρώτο και στο δεύτερο σέκτορ αλλά αδύναμοι στο τελευταίο που έχουμε υποστροφή.

«Η ομάδα θα εστιάσει σε αυτό τώρα αλλά και κατά την διάρκεια την νύχτας.»

Η Ferrari δεν είναι η μόνη ομάδα που αντιμετώπισε προβλήματα με την φθορά των ελαστικών, με τον επικεφαλής της Pirelli, Mario Isola να δηλώνει:

«Υπάρχει αρκετή φθορά. Δεν είναι blistering [τοπική υπερθέμανση], είναι φθορά. Όταν βλέπεις τις μαύρες γραμμές σημαίνει ότι το ελαστικό έχει τελειώσει, τρέχανε ‘με τα λινά’, γι’ αυτό βλέπαμε διαφορετικό χρώμα.»

Πηγή: Racefans.net

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles