Χωρίς το Grand Prix του Μονακό θα διεξαχθεί, όταν αυτό γίνει δυνατό, η φετινή σεζόν της Formula 1, μετά από επίσημη ανακοίνωση της Αυτοκινητιστικής Λέσχης του Μονακό, η οποία είναι υπεύθυνη για τη διεξαγωγή του αγώνα.

Η Λέσχη ανακοίνωσε μέσω ενός δελτίου τύπου την απόφαση της να προχωρήσει στην ακύρωση της διοργάνωσης του αγώνα για το πρωτάθλημα του 2020, μετά από τα γεγονότα που έχουν προκύψει με την διάδοση του κορονοϊού.

Σε αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο η αδυναμία της προστασίας των άνω 1500 εργαζομένων και εθελοντών που θα λειτουργούσαν για την ομαλή διεξαγωγή του Grand Prix

Στο ίδιο μοτίβο, καθοριστική ήταν και η αβεβαιότητα για τις συνέπειες που θα έχουν οι ομάδες, οι οδηγοί κι οι θεατές που θέλουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα, λόγω των περιορισμών που υπάρχουν στα παρακείμενα αεροδρόμια της Γαλλίας και της Ιταλίας που χρησιμοποιούνται.

Κάπως έτσι το Grand Prix του Μονακό δεν θα υπάρξει στο καλεντάρι της Formula 1 για πρώτη φορά μετά από 66 χρόνια, καθώς από το 1954 και μετά είχε σταθερή παρουσία.

Παρακάτω η επίσημη ανακοίνωση της Λέσχης:

 

 

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles
X