Οριστική συμφωνία των ομάδων για 3 sprint αγώνες στην φετινή σεζόν

Τρεις κατατακτήριους αγώνες θα περιλαμβάνει, όπως όλα δείχνουν, το φετινό πρόγραμμα της Formula 1, με τους ιθύνοντες των ομάδων να συμφωνούν οριστικά στο πλάνο της FIA.

Μετά από διαρκείς διαπραγματεύσεις και τα τελευταία οικονομικά εμπόδια να ξεπερνώνται, οι ομάδες ήρθαν σε κατ’ αρχήν συμφωνία με την παγκόσμια ομοσπονδία για την τέλεση τριών κατατακτήριων, ή αλλιώς sprint αγώνων κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν.

Έτσι, όπως όλα δείχνουν σε λίγες εβδομάδες θα επισημοποιηθεί πως στους αγώνες του Βρετανικού, του Ιταλικού και του Βραζιλιάνικου Grand Prix σε Μόντσα, Σίλβερστοουν και Ιντερλάγκος θα διεξαχθούν τρεις αγώνες μικρότερης διάρκειας το απόγευμα του Σαββάτου, η κατάταξη των οποίων θα καθορίσει και το grid του αγώνα την Κυριακή.

Το μεγαλύτερο εμπόδιο που χρειαζόταν να επιλυθεί για να φτάσουν σε συμφωνία οι ομάδες ήταν η οικονομική ενίσχυση των ομάδων, ώστε να καλυφθούν τα κόστη των τριών επιπλέον αγώνων, σε συνδυασμό με την ύπαρξη του cap στα έξοδα των ομάδων.

Μερικές ομάδες επιζητούσαν κοντά στο ένα εκατομμύριο δολάρια ως αύξηση στο μισθολόγιο, ενώ άλλες έβλεπαν με κακό μάτι τέτοια αύξηση, σκεφτόμενοι πως θα έδινε πλεονέκτημα σε ομάδες που μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα έξτρα χρήματα για να βρουν απόδοση από τα μονοθέσιά τους.

Τελικώς, το ποσό που συμφωνήθηκε είναι κοντά στα 500 χιλιάδες δολάρια και για τους τρεις αγώνες, με την αντίστοιχη αύξηση στο μισθολόγιο, ενώ έχουν προβλεφθεί και πληρωμές σε περίπτώσεις ατυχημάτων κατά τη διάρκεια των αγώνων ώστε να καλυφθούν τα έξοδα από τυχόν ζημίες.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify