Οριστικοποιήθηκε το πλάνο διαδοχής Mateschitz

MEXICO CITY, MEXICO – OCTOBER 30: Sergio Perez of Mexico driving the (11) Oracle Red Bull Racing RB18 on track during the F1 Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 30, 2022 in Mexico City, Mexico. (Photo by Jared C. Tilton/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202211020440 // Usage for editorial use only //

H Red Bull οριστικοποίησε το πλάνο διαδοχής του Dietrich Mateschitz, μετά τον θάνατο του συνιδρυτή του παγκοσμίου brand τον προηγούμενο μήνα.

Με βάση γράμμα του γιου του Mateschitz, Mark, γίνεται αντιληπτό ότι η εταιρία πλέον θα διοικείται από πολλαπλά άτομα, σε αντίθεση με το πιο κεντρικό σύστημα διοίκησης το οποίο είχε μέχρι πρότεινος τον Dietrich στην κορυφή ως CEO.

Έτσι, οι υψηλότερα ιστάμενοι στην Red Bull θα είναι οι Franz Watzlawick (CEO Beverage Business), Alexander Kirchmayr (CFO) και Oliver Mintzlaff (CEO Corporate Projects and Investments). Ο Kirchmayr, ως Chief Financial Officer και ο Mintzlaff ως Chief Executive Officer των project και των επενδύσεων της εταιρίας θα είναι από ό,τι φαίνεται οι επιβλέποντες των διαφόρων προγραμμάτων της Red Bull στον μηχανοκίνητο, όπως είναι η Red Bull Racing και η AlphaTauri, αλλά και οι δεκάδες χορηγίες τις οποίες το brand παρέχει στο WRC, σε ομάδες του MotoGP και πολλαπλά άλλα πρωταθλήματα.

Ο Oliver Mintzlaff έχει αρκετά πλούσιο βιογραφικό όσον αφορά τον μηχανοκίνητο αθλητισμό ευρύτερα, αφού μέχρι πρόσφατα ήταν πρόεδρος του Δ.Σ. της ποδοσφαιρικής ομάδας της Λειψίας με την οποία η Red Bull έχει στενές σχέσεις εδώ και αρκετά χρόνια, την RB Leipzig. Πριν από εκείνη την θέση, ήταν υπεύθυνος για τις επενδύσεις της Red Bull στον κόσμο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου από το 2014 μέχρι το 2016, όταν η Λειψία προκρίθηκε στην Bundesliga. Πριν εργαστεί για την Αυστριακή εταιρία, ο Mintzlaff ήταν δρομέας μεγάλων αποστάσεων. Το 1999 τερμάτισε πέμπτος στον γερμανικό ημιμαραθώνιο και όγδοος στον αγώνα 10 χιλιομέτρων το 2001.

Ο Alexander Kirchmayr δεν έχει παρελθόν όσον αφορά τον αθλητισμό, όμως αποτελεί CFO της Red Bull από τον Φεβρουάριο του 2008, έχοντας ξεκινήσει την πορεία στην εταιρία τον Οκτώβριο του 2005 και αποτελεί ένα από τα μακροβιότερα στελέχη του παγκόσμιου κολοσσού.

Η δομή και η λειτουργία της Red Bull Racing δεν φαίνεται να υποστεί αλλαγές λόγω της παραπάνω εξέλιξης, με την ομάδα να έχει κατακτήσει το πρώτο της double από το 2013 και να βάζει πλώρη για το 2026 και το νέο ruleset των μονάδων ισχύος, με την νέα της θυγατρική, την Red Bull Powertrains.

Πηγή: Motorsport.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
7
Shares
Previous Article

GP Βαλένθια - FP1: Προβάδισμα Quartararo, πίσω ο Bagnaia

Next Article

GP Βαλένθια - FP2: Marini στο φινάλε

Related Posts