Ορόσημο το Rally Αργεντινής στην καριέρα του Evans

Elfyn Evans (GBR) poses for a portrait during the FIA World Rally Championship 2017 in Carloz-Paz, Argentina on April 29, 2017

Ο Elfyn Evans θεωρεί ορόσημο στην καριέρα του στο WRC το Rally Αργεντινής, ενώ εξηγεί τι συνέβη την τελευταία μέρα του αγώνα και έχασε την πρώτη νίκη της καριέρας του.

Ο οδηγός της M-Sport ξεκίνησε δυναμικά το τριήμερο και μάλιστα είχε τεράστια διαφορά από τον Mads Ostberg (στην αρχή) και τον Thierry Neuville αργότερα. Στην τελευταία ειδική, οι δυο τους πήγαν με διαφορά μόλις 6 δέκατα του δευτερολέπτου, αλλά ο Evans έχασε αρκετό χρόνο, διότι χτύπησε στην γέφυρα της Powerstage, με αποτέλεσμα να χάσει την νίκη μέσα από τα χέρια του.

Ωστόσο, ο Ουαλός τόνισε ότι η Αργεντινή αποτελεί ορόσημο στην καριέρα του, ενώ έθεσε ως στόχο να περιορίσει τα λάθη του: «Δεν έχω ποτέ ηγηθεί σε ένα rally για τόσο πολύ, δεν νομίζω ότι ήμουν αρκετά δυνατός στις προηγούμενες εμφανίσεις. Είναι ένα ορόσημο για μένα και θα το χρησιμοποιήσω ως εφαλτήριο.

«Έκανα κάποια λάθη μέσα στο Σαββατοκύριακο, τα οποία μας κόστισαν. Αν θες να οδηγείς σαν πρωταθλητής, να κερδίσεις ένα rally, τότε πρέπει να εξαλειφθούν. Δεν έκανα μεγάλα λάθη, αλλά και πάλι, τα έκανα».

Όσον αφορά την τελευταία μέρα του αγώνα, ο ίδιος είπε: «Έκανα ένα λάθος. Ήταν πολύ καλά στο πρώτο μισό. Πίεζα πολύ σκληρά και στο τέλος έχασα την πρόσφυση των πίσω τροχών.

«Έπρεπε να δείξω μεγαλύτερη ψυχραιμία όταν χάσαμε χρόνο και δεν ήμουν αρκετά ήρεμος στην γέφυρα. Την χτύπησα, μας κόστισε λίγο, αλλά αν δεν προσπαθήσεις, δεν παίρνεις τίποτα.

«Επιβράδυνα, αλλά το πίσω μέρος συνεχώς έφευγε. Πήγαινα αρκετά αργά ώστε να μπορέσω να φέρω το εμπρός μέρος πάνω στη γέφυρα, αλλά δεν μπορούσα να αποτρέψω γλίστρημα του πίσω».

 

Πηγή: wrc.com

 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Μακριά από το ιδανικό το Rally Αργεντινής για τον Ogier

Next Article

Ο Kubica δοκίμασε μονοθέσιο της Formula E

Related Posts