F1: Παραμένει το Ουγγρικό GP στο πρόγραμμα μέχρι το 2027

BUDAPEST, HUNGARY – JULY 29: Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) Red Bull Racing Red Bull-TAG Heuer RB13 TAG Heuer on track during qualifying for the Formula One Grand Prix of Hungary at Hungaroring on July 29, 2017 in Budapest, Hungary. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Tο Ουγγρικό Grand Prix θα παραμείνει στο πρόγραμμα της F1 μέχρι το 2027, καθώς οι διοργανωτές συμφώησαν να επεκταθεί για έναν ακόμη χρόνο η διεξαγωγή του.

Η Ουγγαρία θα διοργανώσει τον τρίτο αγώνα της σεζόν στις 19 Ιουλίου, μετά τον ανασχεδιασμό που υπέστει το καλεντάρι λόγω του COVID-19.

Στην διάρκεια των συζητήσεων για το εάν ο αγώνας θα γίνει χωρίς θεατές, υπεγράφη επέκταση ενός ακόμη χρόνου της διεξαγωγής του αγώνα από τους αρχικούς όρους του συμβολαίου που έληγε το 2026.

Επιπλέον, στους όρους του συμβολαίου προστέθηκε ότι θα μειωθούν τα χρήματα της διεξαγωγής του για την τρέχουσα χρονιά αλλά και για τις επόμενες.

Ο Zsolt Gyulay, διευθύνων σύμβουλος της πίστας του Ηungaroring, δήλωσε:

«Συνεργαστήκαμε με την Liberty Media προκειμένου να αντισταθμίσουμε τα χαμένα έσοδα, επειδή το κόστος της διοργάνωσης του αγώνα δε θα ήταν χαμηλότερο με κλειστές τις πόρτες.»

«Δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας στην διάρκεια τον διαπραγματεύσεων προκειμένου να καταλήξουμε σε μια καλή συμφωνία και για τη χώρα μας αλλά και για το άθλημα που περνάει δύσκολες στιγμές λόγω της πανδημίας.»

«Δεν μπορώ να πω ακριβές νούμερο, αλλά τα χρήματα που θα δώσουμε για την διεξαγωγή του αγώνα χωρίς κόσμο είναι σαφώς λιγότερα σε σχέση με αυτά που θα δίναμε με ανοιχτές τις πόρτες.»

«Επιπλέον, επιτύχαμε επέκταση στο συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο έως το 2027 σε σχέση με το προηγούμενο που έληγε το 2026.»

«Επίσης, το ποσό γενικά για την διεξαγωγή του Hungaroring μειώθηκε οπότε αποταμιεύσαμε μερικά δισεκατομμύρια Φιορίνια για το κράτος.»

Πριν απο το Grand Prix στην πίστα Μagyar Nagydíj, θα διεξαχθούν 2 αγώνες ο ένας πίσω από τον άλλο στην Αυστρία στις 5 και 12 Ιουλίου.

Η Ουγγαρία προοριζόταν αρχικά να διεξάγει 2 αγώνες στη σειρά, όμως τελικά η πίστα του Silverstone θα φιλοξενήσει τον αγώνα στις 2 και 9 Αυγούστου.

Ο Ούγγρος υπουργός καινοτομίας και ανάπτυξης Laszlo Palkovics ήθελε να διεξάγει 2 αγώνες και θα κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να κυλήσουν όλα ρολόι όσον αφορά τον αγώνα.

«Πολλές παγκόσμιες εκδηλώσεις ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας, αλλά δε θέλαμε να ρισκάρουμε σε καμία περίπτωση τη μη διεξαγωγή του αγώνα.Έτσι κατά τη διάρκεια των συζητήσεων ήμασταν ανοικτοί σε όλες τις προτάσεις.»

«Ανταλλάξαμε αρκετά email με τον διευθύνων σύμβουλο της Formula 1, Chase Carey, και μάλιστα του δώσαμε και μερικές συμβουλές για το πως θα κάνουμε τον αγώνα πιο ενδιαφέρων χωρίς θεατές.»

«Επίσης η επιλογή να διοργανώσουμε 2 αγώνες ήταν στο πρόγραμμα, όμως ευτυχώς η κατάσταση καλύτερεψε και έτσι και άλλες χώρες ήταν έτοιμες να διοργανώσουν γκραν πρι.»

«Βεβαιώνουμε τον κύριο Carey ότι θα βοηθήσουμε όσο μπορόυμε την οικογένεια της F1 να φτάσει με ασφάλεια στη χώρα μας είτε οδικώς, είτε αεροπορικώς.»

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

MotoGP: Πιθανή αντικατάσταση του Alex Marquez από τον Pol Espargaro

Next Article

Επίσημο: Ακυρώθηκε και το Rally Μ.Βρετανίας

Related Posts