Ο Lewis Hamilton είχε επαφή με τον Felipe Nasr στον πρώτο γύρο του GP Κίνας, κάτι που προκάλεσε ζημιές στο μονοθέσιό του και τον περιόρισε στην 7η θέση.

Ο Hamilton, που ξεκίνησε τελευταίος μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισε στις κατατακτήριες, κέρδισε πολλές θέσεις στην εκκίνηση, καθώς στην πρώτη στροφή οι δύο Ferrari είχαν επαφή.

Καθώς ο Raikkonen επέστρεφε στην πίστα, ο Felipe Nasr προσπάθησε να τον αποφύγει και χτύπησε με τον Hamilton.

«Ήταν δύσκολη κατάσταση αυτή, σίγουρα,» δήλωσε ο Βρετανός. «Ξεκίνησα καλά, είναι πάντα δύσκολο να εκκινείς από το τέλος και μετά να σου τυχαίνουν διάφορα κατά τη διάρκεια του αγώνα.

«Προσπάθησα να αποφύγω όσα συνέβαιναν μπροστά μου, αλλά δεν τα κατάφερα και μετά απλά πάλευα για να ανέβω.

«Σε αυτήν την πίστα μπορείς να προσπεράσεις, αλλά το μονοθέσιο είχε υποστεί ζημιές – δεν ξέρω πού ακριβώς, μάλλον σε κάποια αεροδυναμικά μέρη. Νομίζω πως και η ανάρτηση είχε τραυματιστεί, γιατί το μονοθέσιο δεν ήταν καθόλου σταθερό.

«Ήταν σαν να οδηγούσα κρεβάτι με ουρανό.»

Η Mercedes αντικατέστησε την εμπρός αεροτομή του Hamilton στο τέλος του πρώτου γύρου και, παρά το γεγονός ότι υπήρχε Αυτοκίνητο Ασφαλείας στην πίστα, ο ρυθμός του Βρετανού ήταν πολύ χειρότερος του Nico Rosberg.

Τώρα, ο ίδιος βρίσκεται 36 πόντους πίσω στη βαθμολογία.

«Κάθε φορά που έμπαινα στα pits, έπρεπε μετά να καλύψω το χαμένο έδαφος· οπότε, δεν κέρδιζα πολλές θέσεις έτσι,» εξήγησε ο Hamilton.

«Στο τέλος του αγώνα, τα ελαστικά είχαν φθαρεί πάρα πολύ. Όπως και να ‘χει, έτσι είναι οι αγώνες. Δεν ήταν και ο καλύτερος τερματισμός για εμάς, ελπίζουμε στη συνέχεια να ανέβουμε.»

 

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

No more articles