Παράταση της προθεσμίας για την συμμετοχή της το 2019 θα ζητήσει η M-Sport

Ο Malcolm Wilson βρίσκεται σε συζητήσεις με την FIA έτσι ώστε να δοθεί παράταση στην ομάδα του για την υποβολή συμμετοχής για το πρωτάθλημα του 2019.

Μετά την φυγή του Sebastien Ogier από την M-Sport, η Βρετανική ομάδα έμεινε χωρίς κύριο χορηγό, με τους ανθρώπους της να καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για να βρουν το απαραίτητο budget για την σεζόν του 2019.

«Νομίζω ο κόσμος δεν καταλαβαίνει πόσο κοντά βρισκόμαστε,» δήλωσε ο Wilson.

«Έχω επικοινωνήσει με την FIA και τους έχω εξηγήσει την κατάσταση, αυτή την στιγμή, δεν μπορώ να συμμετάσχω το 2019. Δεν έχουμε τους απαραίτητους πόρους για να συμμετέχουμε και δεν το βλέπω αυτό να αλλάζει μέχρι την Παρασκευή.

«Δεν χρειάζεται να δηλώσω ότι δουλεύουμε σε τρομερά γρήγορους ρυθμούς και ότι έχουμε κάποιες συζητήσεις, αλλά είμαι αρκετά χρόνια στο άθλημα για να ξέρω ότι καμία συμφωνία δεν κλείνει αν δεν μπουν τα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό.»

Ο Wilson παραδέχθηκε ότι η στήριξη των τελευταίων δύο ετών στον Sebastien Ogier κόστισε αρκετά χρήματα στην ομάδα της M-Sport.

«Μην με παρεξηγήσετε. Δεν θα άλλαζα τίποτα και θα το έκανα ξανά.

«Το να νικάς τρία από τα τέσσερα πρωταθλήματα, και πέντε από τα έξι αν συμπεριλάβεις τα πρωταθλήματα των συνοδηγών με τον Julien, είναι κάτι αδιανόητο για μία ιδιωτική ομάδα όπως η δική μας.

«Προχωράμε μπροστά, και δεν είμαι διατεθειμένος να πάρω κανένα ρίσκο για το μέλλον της εταιρίας. Περπατάω στο εργοστάσια και βλέπω 300 πρόσωπα που βασίζονται στο μέλλον της M-Sport – αυτοί είναι πιο σημαντικοί για εμένα από το να συμμετάσχω στο WRC για ακόμα μία χρονιά.

«Όπως είπα, δουλεύουμε πάνω στο θέμα και μιλάμε και με την FIA. Σίγουρα θέλω να βρίσκομαι εκεί και θα κάνω ότι περισσότερο μπορώ για να βεβαιώσω ότι θα είμαστε εκεί. Αλλά δεν θα ρισκάρω τίποτα.»

Η M-Sport συμμετέχει ανελειπός στο πρωτάθλημα του WRC από το 1997, όταν και ανέλαβε να προετοιμάζει τις εργοστασιακές συμμετοχές της Ford.

Την Παρασκευή κλείνουν επίσης και οι συμμετοχές για τον πρώτο αγώνα της M-Sport, το Rally Μόντε Κάρλο, με την λίστα να ανακοινώνεται στις 11 Ιανουαρίου.

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles