Παρουσίαση της UoP Racing Team στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Η UoP Racing Team παρουσίασε τα ηλεκτρικά μονοθέσιά της σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Από το 2002 που ιδρύθηκε, η UoP Racing Team συμμετέχει σε διαγωνισμούς Formula Student, ενώ εδώ κι έξι χρόνια αποφάσισε να κάνει τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, μετρώντας από τότε δύο ηλεκτρικά μονοθέσια.

Την παρουσίαση αυτών των αυτοκινήτων έκανε σήμερα η ομάδα στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, στο οποίο είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε και να συνομιλήσουμε με έναν εκ των συντονιστών της, τον Χάρη Μπίκα:

«Το καλοκαίρι είναι μεγάλο, αλλά το μεγαλύτερο διάστημα είναι πριν το καλοκαίρι. Η ομάδα, γυρνώντας από την περυσινή σεζόν, αποφάσισε να επικεντρωθεί αμέσως στο σχεδιασμό του νέου μονοθέσιου. Ήδη από τον Σεπτέμβριο ξεκίνησε μία εντατική προετοιμασία, που είχε ως αποτέλεσμα να ολοκληρωθούν τα σχέδια του μονοθέσιου φέτος νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, καθώς ήμασταν πανέτοιμοι ένα μήνα πριν τα Χριστούγεννα. Από εκεί και έπειτα, ξεκίνησε η δοκιμή διάφορων υποσυστημάτων εκτός μονοθέσιου, αλλά κι οι πολύ εντατικές δοκιμές με το UoP5Evo, για να βρούμε τα όριά του, να βρούμε τι χρειάζεται αλλαγή, και να δοκιμαστούν κάποια νέα υποσυστήματα στο ήδη υπάρχον αυτοκίνητο».

Σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό του φετινού μονοθέσιου, ο ίδιος δήλωσε:

«Το φετινό αμάξι πατάει σε μεγάλο βαθμό στο περυσινό. Έχει γίνει μία αρκετά μεγάλη προσπάθεια να μειωθεί το βάρος, να βελτιωθεί το packagingκαι να μειωθεί παράλληλα και το κόστος. Θεωρούμε πως αυτός ειδικά ο τομέας είναι ένα από τα δυνατά μας στοιχεία, οπότε έχουμε δώσει λίγο περισσότερη έμφαση εκεί. Σε ό,τι έχει να κάνει με τις επιδόσεις μας, έχουμε δει πως δεν υστερούμε, απλώς προσπαθούμε να βελτιώσουμε τα δυναμικά χαρακτηριστικά και το efficiencyστην Αγγλία, καθώς πήραμε την πρώτη θέση σε αυτό το κομμάτι του διαγωνισμού.

«Θέλουμε το μονοθέσιο να είναι έτοιμο τον Μάιο, ώστε να έχουμε χρόνο για δοκιμές, και περιμένουμε τη συμμετοχή σε δύο διαγωνισμούς. Στη Γερμανία στην πίστα του Hockenheim, και Ουγγαρία στο FS East

 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

GP Κατάρ - FP2: Συνεχίζει μπροστά ο Dovizioso

Next Article

GP Κατάρ - FP3: Πρωτιά Zarco, θέματα για Rossi

Related Posts