Παρουσιάστηκε η Haas VF-18 (pics)

Η Haas παρουσίασε σήμερα, αιφνιδιαστικά, το νέο της μονοθέσιο για το 2018.

Η Αμερικάνικη ομάδα παρουσίασε πριν λίγο την VF-18, με την οποία θα αγωνιστούν φέτος οι Romain Grosjean και Kevin Magnussen.

Η Haas είναι η πρώτη ομάδα που παρουσίασε για φέτος, με την Williams να παρουσιάζει αύριο το δικό της μονοθέσιο.

Ο Gene Haas, ιδιοκτήτης της ομάδας, δήλωσε: «Διορθώσαμε πολλές από τις μεταβλητές στις οποίες γνωρίζαμε ότι υστερούσαμε. Εστιάσαμε στο τι θα κάνει το μονοθέσιο να βγει στην πίστα και να είναι σταθερό και να μπορέσει να κλείσει τη διαφορά από τους πρωτοπόρους.»

Ο Guenther Steiner, επικεφαλής του αμερικανικού team, σχολίασε:

«Η πιο μεγάλη αλλαγή είναι η προσθήκη του Halo. Χρειάστηκε αρκετή έρευνα από τους αεροδυναμιστές, αλλά οι σχεδιαστές έπρεπε να δουλέψουν σκληρά για να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές στο σασί, ώστε το halo να αντέξει τα φορτία που πρέπει.

«Το συνολικό κατώτερο βάρος του μονοθέσιο έχει αυξηθεί εξαιτίας του halo, ενώ το κέντρο βάρους του είναι υψηλότερο, εξαιτίας της θέσης του halo. Αλλά, όλοι έχουμε το ίδιο πρόβλημα.

«Δεν άλλαξαν σημαντικά οι κανονισμοί ανάμεσα στο 2017 και το 2018, οπότε η VF-18 είναι μία εξέλιξη του περυσινού μονοθέσιου. Έχει να κάνει περισσότερο με τη βελτίωση, παρά με την ανακατασκευή. Μπορείτε να δείτε στοιχεία του περυσινού μονοθέσιου στο φετινό.»

Δείτε την VF-18:

 

 

Διαβάστε το έβδομο τεύχος του TotalMAG

 

 

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

About The Author

mm

Το motorsport είναι η αρρώστια μου. Σπουδάζω Διοίκηση Επιχειρήσεων και γράφω στο totalracing.gr.