Παρουσιάστηκαν οι Alpine A524 και A424 (pics & vid)

Ήταν η σειρά της Alpine για να παρουσιάσει το μονοθέσιο με το οποίο θα αγωνιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 για το 2024, αλλά και το αγωνιστικό της αυτοκίνητο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής.

Σε μία κοινή παρουσίαση στο εργοστάσιο του Enstone, η ομάδα της Alpine έκανε τα αποκαλυπτήρια τόσο για το μονοθέσιο με το οποίο θα συμμετάσχει στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1, όσο και για το hypercar με το οποίο θα λάβει μέρος στη νέα σεζόν του WEC.

Πρώτα παρουσιάστηκε η Α424, η νέα εκδοχή του hypercar της Alpine, με την γαλλική εταιρεία να επιστρέφει μετά από αποχή ενός έτους στη μεγάλη κατηγορία του παγκοσμίου πρωταθλήματος, έχοντας για πρώτη φορά δύο αυτοκίνητα με πλήρη εργοστασιακή υποστήριξη. Στο ένα θα βρεθούν οι Paul-Loup Chatin, Ferdinand Hapsburg και Matthieu Vaxiviere, ενώ στο Nicolas Lapierre, Charles Milesi και Mick Schumacher.

Στην πλευρά της Formula 1, η Α524 που παρουσιάστηκε είναι το μονοθέσιο που θα βρεθεί τις επόμενες εβδομάδες στην πίστα του Μπαχρέιν για τις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης ενόψει της έναρξης του παγκοσμίου πρωταθλήματος στην ίδια πίστα του Σακχίρ το τριήμερο 29 Φεβρουαρίου-2 Μαρτίου. Στα κοκπιτ και φέτος θα βρεθούν οι Esteban Ocon και Pierre Gasly, ενώ ρόλο τρίτου οδηγού θα έχει ο Jack Doohan.

Όπως και τα δύο προηγούμενα χρόνια θα υπάρξουν δύο διαφορετικά liveries κατά τη διάρκεια της σεζόν, καθώς σε επιλεγμένους αγώνες θα χρησιμοποιηθεί αυτό με περισσότερο ροζ, το χρώμα δηλαδή της βασικής χορηγού της ομάδας, BWT. Παρόλα αυτά, το μονοθέσιο έχει αρκετό μαύρο χρώμα και στις δύο εκδοχές του, ως προς όφελος της μείωσης βάρους.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ξανά την παρουσίαση της Alpine, καθώς και φωτογραφίες από το hypercar και το νέο μονοθέσιο:

WEC Alpine F1 Alpine

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Δοκιμές Sepang - 2η Μέρα: Επιβλητικός Bastianini

Next Article
Bagnaia Sepang

Δοκιμές Sepang - 3η Μέρα: Έσπασε τα χρονόμετρα ο Bagnaia

Related Posts