Ο Lewis Hamilton κάλει τη FIA να εξετάσει πόσα σετ ελαστικών δίνει στις ομάδες για τις ελεύθερες δοκιμές μετά και την «διαφορετική» -όπως τη χαρακτήρισε- Παρασκευή στη Suzuka.

Οι ομάδες σήμερα χρησιμοποίησαν παραπάνω σετ ελαστικών, αφού είχαν στην διάθεση τους και αυτά του FP3, το οποίο ακυρώθηκε, αφού ο τυφώνας Hagibis θα περάσει από την πίστα αύριο.

«Ήταν πραγματικά μία αρκετά καλύτερη Παρασκευή επειδή είχαμε κανονικά έχουμε μόνο δύο σετ ελαστικών,» δήλωσε ο Hamilton.

«Αλλά επειδή προφανώς θα χάσουμε το Σάββατο φέραμε όλα τα ελαστικά που θα χρησιμοποιούσαμε αύριο, δύο σετ που θα είχαμε για το FP3, αυτό είναι κάτι ενδιαφέρον να μάθουμε.

«Ίσως πρέπει να μας δίνουν περισσότερα σετ ελαστικών τα Σαββατοκύριακα, έτσι ώστε να είμαστε πιο πολλή ώρα στην πίστα.

«Αν είχαμε τρία σετ στο FP1 και το FP2 και τρία για το FP3, θα ήταν απλά καλύτερα για τον χρόνο που θα είμαστε στην πίστα, για τους θεατές, θα είμαστε στην πίστα από το ξεκίνημα της διαδικασίας – αντί να περιμένουμε 20 λεπτά πριν βγούμε στην πίστα, έτσι νομίζω ότι είναι καλύτερο για τους θεατές.»

Όσον αφορά τα αμιγώς αγωνιστικά, ο Βρετανός εμφανίστηκε χαρούμενος από την απόδοση του μονοθεσίου του σήμερα, και βρίσκεται προσωρινά στην 2η θέση του grid, αν δεν γίνουν οι κατατακτήριες την Κυριακή το πρωί.

«Ήταν μία πολύ ήπια μέρα και βγάλαμε το πρόγραμμά μας. Νομίζω ο Valtteri είχε ένα τετακέ όταν ήταν να ξεκινήσω έναν γρήγορο γύρο, αλλά γενικά ήταν μία καλή ημέρα.»

Πηγή: crash.net

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles