Πιέζει για αναβαθμίσεις στο C3 WRC ο Ogier

Ο Sebastien Ogier πιέζει την ομάδα της Citroen όσο περισσότερο μπορεί ώστε να έχει σύντομα τα νέα μέρη για την βελτίωση του C3 WRC.

Η γαλλική ομάδα και οι οδηγοί της, Sebastien Ogier και Esapekka Lappi έχουν δυσκολευτεί αρκετά στους δύο τελευταίους αγώνες, στο Rally Κορσικής αλλά και στο Rally Αργεντινής, με την απόδοση του C3 WRC να μην είναι στα επιθυμητά επίπεδα.

Παρόλα αυτά, ο Ogier έχει καταφέρει να κατακτήσει την τερματίσει στο βάθρο και στους δύο αγώνες:

«Ξέρω ότι έχω βρει μερικά σημεία στο αυτοκίνητο εδώ και καιρό, δυστυχώς, αυτά χρειάζονται χρόνο για να αλλαχτούν. Έχω ήδη δηλώσει ότι πιέζω την ομάδα όσο πιο πολύ μπορώ για να τα έχουμε όσο πιο σύντομα γίνεται.»

Όταν ρωτήθηκε για το πότε περιμένει να γίνουν οι αλλαγές, απάντησε:

«Δεν έχω ιδέα. Δεν μπορώ να σας απαντήσω, είναι πολλά σημεία στο σασί, τα διαφορικά. Και τα δύο. Χρειαζόμαστε βελτίωση.

«Βλέπουμε τις υπόλοιπες ομάδες να προχωρούν μπροστά και πρέπει να παραμείνουμε κοντά τους αν θέλουμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα.

«Έχουμε μερικές ιδέες. Έχω ήδη αναφέρει ποια μέρη πρέπει να αλλαχτούν, αλλά χρειάζεται χρόνο και δεν είναι εύκολο. Πρέπει να πιέσουμε αρκετά την ομάδα για να τα πάμε καλύτερα ακόμα και στον επόμενο αγώνα.

«Είμαι ικανοποιημένος με τους βαθμούς που πήρα από την Αργεντινή.  Αλλά ακόμα δεν είμαι ικανοποιημένος με την ταχύτητα που είχαμε το Σαββατοκύριακο. Δυσκολεύτηκα σε αρκετές ειδικές, ειδικά στα πρώτα loop που ήταν πιο γλιστερές. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δουλέψουμε. Οι 20 βαθμοί που πήρα ήταν περισσότεροι από όσο περίμενα, για να είμαι ειλικρινής.»

Από την μεριά του, ο αγωνιστικός διευθυντής της Citroen, Pierre Budar, ξεκαθάρισε ότι η ομάδα δουλεύει συνεχώς για να βελτιώσει το C3 WRC, με απόδειξη την αλλαγή των αποσβεστήρων από αυτούς της Ohlins σε αυτούς της Reiger:

«Η μάχη είναι πολύ σκληρή όλες οι ομάδες βελτιώνονται.

«Ξέρουμε ότι είμαστε στην ίδια γραμμή με τον Sebastien [Ogier] για την εξέλιξη που πρέπει να γίνει.

«Μπορείς να κάνει ό,τι θέλεις, αλλά πρέπει να δουλέψεις στην εξέλιξη για να κατασκευάσεις μερικά πρωτότυπα κομμάτια μετά να τα δοκιμάσεις, μετά να πειραματιστής, να φτιάξεις την αξιοπιστία και να τα ομολογκάρεις – είναι μία μεγάλη διαδικασία.

«Ακόμα και αν πάρει πάρα πολύ χρόνο, συμφωνώ. Προσπαθούμε να το κάνουμε όσο πιο γρήγορα όσο πιο γρήγορα μπορούμε.

«Καταλαβαίνω ότι ο Sebastien είναι ανυπόμονος και είμαι ευγνώμων γι’αυτό – χρειαζόμαστε αυτή την πίεση για να είμαστε σίγουροι ότι κάνουμε τα πράγματα όσο πιο γρήγορα μπορούμε.

Για το Rally Χιλής που έρχεται την ερχόμενη εβδομάδα, η ομάδα φαίνεται πως έχει βρει μερικές λύσης για τις γλιστερές συνθήκες.

«Έχουμε καταλάβει τι πήγε λάθος με το αυτοκίνητο και ίσως τα πράγματα είναι δύσκολα στην Χιλή,» πρόσθεσε ο Budar.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δώσουμε στον Sebastien και στον Esapekka [Lappi] ένα καλύτερο αυτοκίνητο. Σίγουρα δεν είμαστε χαρούμενοι γιατί το αυτοκίνητο δεν αποδίδει τόσο καλά σε αυτόν, είμαι απογοητευμένη και ζητάμε συγγνώμη.»

Πηγή: autosport.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Η Ferrari θέλει ζέστη για να αποδώσει!

Next Article

GP Ισπανίας - FP1: Δυνατό ξεκίνημα για Marquez, Honda

Related Posts