Πιέζει για ηλεκτροκίνηση η Renault, πιθανή επιστροφή στο WRC

Η Renault ασκεί πιέση στην FIA ώστε το WRC να περιλαμβάνει πλήρως ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα μέχρι το 2025, καθώς θεωρεί ότι η υβριδική εποχή αποτελεί απλά μια μετάβαση.

Με τα νέα Rally1 αυτοκίνητα να κάνουν το ντεμπούτο τους την ερχόμενη σεζόν, η Renault Sport πιέζει ήδη για να συμπεριληφθούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο λεγόμενο “rallying pyramid”. Ο επικεφαλής της διεύθυνσης ιδιωτικών αγωνιστικών, Benoît Nogier, έκανε κάποιες ενδιαφέρουσες δηλώσεις στο DirtFish σχετικά με την εν λόγω στάση του συγκεκριμένου τμήματος της Renault Sport:

«Ο μακροχρόνιος στόχος μας είναι ξεκάθαρος. Το μέλλον των rally cars δεν είναι καν υβριδικό. Για εμάς, η επόμενη γενιά αγωνιστικών αυτοκινήτων θα είναι πλήρως ηλεκτρική και νομίζω ότι η FIA θα πρέπει να είναι περισσότερο διορατική και πρέπει να πιέσει λίγο περισσότερο για πλήρως ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα. Είναι ξεκάθαρο ότι στο μέλλον όλα τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα είναι ηλεκτροκίνητα.»

Η στάση αυτή έρχεται εν μέρει σε αντίθεση με την τρέχουσα κατάσταση της Renault όσον αφορά το rally, αφού κατασκευάζει Clio για τις κατηγορίες Rally4 και Rally5, καθώς και Alpine A110 για την κατηγορία R-GT, με την Alpine να αποτελεί θυγατρική εταιρεία της Renault εδώ και χρόνια. Και τα τρία αυτοκίνητα φέρουν κινητήρες εσωτερικής καύσης. Έχοντας αυτό υπόψιν, φαίνεται πως η Γαλλική κατασκευάστρια θέλει να ξεπεράσει την υβριδική τεχνολογία και να μπει απευθείας στην αμιγώς ηλεκτροκίνητα εποχή.

Όσον αφορά την τελική αλλαγή του αρχικού πλάνου σχετικά με την έλευση των υβριδικών μονάδων ισχύος και στις μικρότερες κατηγορίες, με τα Rally2 να παραμένουν με θερμικούς κινητήρες, ο Nogier εμφανίστηκε έκπληκτος:

«Εξεπλάγην πολύ από το ότι η FIA αποφάσισε να παραμείνει με 100% θερμικά αυτοκίνητα για την Rally2. Είμαι επίσης πολύ έκπληκτος από την τεχνολόγια που θα υιοθετήσει η Rally1 την ερχόμενη σεζόν. Για εμένα δεν είναι αρκετό, ξεκάθαρα.»

«Θα δουλέψουμε με την FIA ώστε να ετοιμάσουμε τα επόμενα WRCars, όμως ο επόμενος κόσμος είναι πλήρως ηλεκτρικός. Αυτό πιστεύουμε εμείς. Αυτό είναι το όραμα που έχουμε στην Renault.»

Ίσως πιο σημαντικά, ο Benoît Nogier δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η εταιρεία να συμμετάσχει και στην Rally1 κατηγορία αν αυτή γινόταν πλήρως ηλεκτροκίνητη, όμως η τρέχουσα εστίαση της Renault στην ομάδα Formula 1 της Alpine καθιστά απίθανη την ύπαρξη εργοστασιακής ομάδας στο WRC, καθώς «η F1 σίγουρα θα παραμείνει το βασικό πρόγραμμα για την Alpine».

Τέλος, ο Nogier ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία βρίσκεται στην διαδικασία ανάπτυξης ενός ενδεικτικού ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου rally, ώστε να ενισχύσει το επιχείρημά της υπερ της ηλεκτροκίνησης στις συζητήσεις της με την FIA.

Πηγή: DirtFish.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article
Hyundai i20 Rally1 2022 WRC

Η Hyundai θα παρουσιάσει το νέο i20 Rally1 τον Οκτώβριο

Next Article
πρόγραμμα f1

Δείτε το πρόγραμμα της F1 για το 2022

Related Posts