Πιο αυστηρή η FIA για τους κανονισμούς στην ενδοεπικοινωνία

GP GRAN BRETAGNA F1/2016 – SILVERSTONE (GRAN BRETAGNA) © FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE)

Με ποινές θα τιμωρούνται οι ομάδες που δεν θα συμμορφώνονται στους αυστηρότερους κανονισμούς της FIA σχετικά με την ενδοεπικοινωνία.

Η FIA ξεκαθάρισε στις ομάδες, στα πλαίσια του GP M. Βρετανίας, πως οποιαδήποτε παρανομία στην ενδοεπικοινωνία μεταξύ ομάδας και οδηγού θα αναφέρεται αμέσως στους αγωνοδίκες, αφού πρώτα προειδοποιηθούν προφορικά από το race control.

Αυτή η νέα οδηγία έρχεται μετά από τα παράπονα των ομάδων για το πόσο αυστηροί είναι αυτοί οι κανονισμοί, μετά από τα περιστατικά στο Μπακού και στην Αυστρία.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Mercedes, Toto Wolff, επέκρινε τους περιορισμούς, τονίζοντας πως πρέπει να είναι πιο ελαστικοί και να επιτρέπουν περισσότερο την επικοινωνία του pit wall με τους οδηγούς.

«Ούτε η FIA βρίσκεται σε καλή θέση, γιατί δεν είναι σαφές πού είναι τα όρια,» δήλωσε ο Wolff. «Οι ομάδες μπορούν εύκολα να τα περάσουν και να προσπαθήσουν να επικοινωνήσουν με τους οδηγούς.

«Η άποψή μου είναι πως ίσως το παρακάναμε με τους περιορισμούς – οπότε ας τους ελαττώσουμε λίγο, κι αυτό είναι πρόταση του Bernie [Ecclestone], όχι δική μου.

Ωστόσο, η FIA τόνισε πως, όχι μόνο δεν αλλάζει τη στάση της απέναντι στο θέμα, αλλά επιβεβαίωσε πως οι ομάδες θα δέχονται ποινές όταν παραβιάζουν τους κανονισμούς.

Οι ποινές θα κυμαίνονται από drive-through μέχρι και επιβολή ποινής δευτερολέπτων μετά το τέλος του αγώνα.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

«Καμία ανοχή» από τη FIA για υπέρβαση των ορίων της πίστας

Next Article

Ποινές για Vettel και Ericsson

Related Posts