Πιο μαλακές και περισσότερες γόμες σχεδιάζει η Pirelli για το 2018

Circuit de Barcelona Catalunya, Barcelona, Spain. Friday 10 March 2017. World Copyright: Zak Mauger/LAT Images ref: Digital Image _L0U6154

Η Pirelli θα εισάγει και έκτο είδος γόμας την επόμενη σεζόν, σύμφωνα με τον Mario Isola.

Ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Pirelli δήλωσε επίσης πως τα ελαστικά θα είναι πιο μαλακά από το 2018.

«Έχουμε ορίσει την κατασκευή και δώσαμε τα στοιχεία στις ομάδες την 1η Σεπτεμβρίου. Έχουμε νέα κατασκευή εμπρός και πίσω, θα δώσουμε μερικές επιπλέον πληοφορίες σύντομα.

«Προφανώς δουλεύουμε τώρα στις γόμες, καθώς ο στόχος είναι να γίνουν ένα βήμα πιο μαλακές σε σχέση με φέτος. Γνωρίζω πως φέτος ήμασταν αρκετά συντηρητικοί, αλλά δεν ήταν εύκολο να εξελίξεις τις νέες διαστάσεις με τα νέα μονοθέσια, οπότε απόφασίσαμε να είμαστε συντηρητικοί. Η παρούσα μαλακή γόμα θα είναι η νέα μέση του χρόνου.

«Σχεδιάζουμε επίσης να αυξήσουμε τον αριθμό των γομών. Δεν έχει οριστεί ακόμη, αλλά θα έχουμε μάλλον περισσότερες γόμες του χρόνου, ώστε να μας δώσει περισσότεη ελευθερία στην επιλογή για ένα event.

«Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στους αγωνιστικούς κανονισμούς, οπότε είναι ακόμη τρεις γόμες ανά αγώνα, ο στόχος είναι να έχουμε περισσότερη ευελιξία».

Πηγή: f1fanatics.co.uk

Total
0
Shares
Previous Article

Ricciardo - Η Ferrari έδειξε πιο δυνατή απ' όσο περιμέναμε

Next Article

Hamilton - Πολύ δύσκολη μέρα η πρώτη στη Μαλαισία

Related Posts
Περισσότερα

Cadillac: Στηρίζει Pérez και απαντά στα σενάρια για Williams

Η Cadillac βάζει τέλος στα σενάρια που συνδέουν τον Sergio Pérez με τη Williams, στηρίζοντας τον Μεξικανό οδηγό. Ο Marcin Budkowski τονίζει ότι η εμπειρία του είναι κρίσιμη για τη νέα ομάδα, ενώ αποκαλύπτει ότι ο Pérez πιέζει έντονα για ταχύτερη πρόοδο. Ο Μεξικανός προηγείται και του Bottas στις μάχες των κατατακτήριων.