Ολοκληρώθηκε το διήμερο δοκιμών της Pirelli με τα ελαστικά 18 ιντσών του 2021, στην πίστα του Paul Ricard.

Η Pirelli έκανε το πρώτο της τεστ με τα νέας γενιάς ελαστικά του 2021, χρησιμοποιώντας την R.S.18, που οδήγησε ο δοκιμαστής της Renault, Sergey Sirotkin.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας των δοκιμών, ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Pirelli, Mario Isola, αναφέρθηκε σε αυτό το πρώτο βήμα για την εξέλιξη των νέων ελαστικών, αλλά τόνισε πως είναι ακόμα νωρίς για να εξαχθούν σημαντικά συμπεράσματα.

«Ήμασταν κατενθουσιασμένοι που ανοίξαμε ένα νέο κεφαλαίο στο Paul Ricard, με το ντεμπούτο των ελαστικών των 18 ιντσών που θα αλλάξει το πρόσωπο της Formula 1 – μαζί με το τελευταίο μας τεστ για τα ελαστικά της επόμενης σεζόν.

«Η Renault μας παραχώρησε ένα ‘μουλάρι’ του 2018 για το τεστ των 18 ιντσών, με τον Sergey Sirotkin στο τιμόνι. Ολοκληρώσαμε όπως προβλεπόταν το πρόγραμμά μας, κάνοντας 213 γύρους μέσα σε δύο μέρες.

«Αυτό μας ήταν πολύ χρήσιμο, ώστε να έχουμε μία πρώτη εικόνα από αυτή τη νέα γενιά ελαστικών και να αρχίσουμε να διαμορφώνουμε το πλάνο μας για το υπόλοιπο της χρονιάς και για τη νέα σεζόν, σε ό,τι αφορά την εξέλιξή τους.

«Φυσικά, είναι πολύ δύσκολο να καταλάβουμε πολλά από αυτό τεστ, καθώς είναι ακόμα πολύ νωρίς, αλλά έχουμε συγκεντρώσει όλα τα αρχικά δεδομένα που χρειαζόμασταν, και υπό καλές καιρικές συνθήκες, οπότε ευχαριστώ πολύ τη Renault και τον Sergey για την προσφορά τους.»

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles
X