Η Pirelli ίσως εγκαταλείψει τα ελαστικά του 2020 μετά τις αρνητικές κριτικές

Δυσαρεστημένες έμειναν οι ομάδες από τη συμπεριφορά των πρωτότυπων ελαστικών του 2020, με την Pirelli να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει τα φετινά ελαστικά και του χρόνου.

Κατά τη διάρκεια του FP1 και του FP2 στο Austin, η Pirelli έδωσε στις ομάδες δύο σετ από τα πρωτότυπα ελαστικά του 2020 για να τα δοκιμάσουν, να πάρουν δεδομένα και να τα αξιολογήσουν.

Σύμφωνα με τις ομάδες, η αίσθηση αλλά και το feedback που έδωσαν οι οδηγοί δεν ήταν θετικό, αλλά αποφάσισαν να πάρουν μερικές μέρες για να αναλύσουν τα δεδομένα.

«Νομίζω η συμπεριφορά [των ελαστικών] την Παρασκευή ήταν τελείως διαφορετική από αυτή που είχαν στην Βαρκελώνη όταν τα δοκιμάσαμε,» δήλωσε ο Mattia Binotto, επικεφαλής της Ferrari.

«Τα νέα ελαστικά που δοκιμάσαμε δεν είχαν σκοπό να είναι ταχύτερα, δεν ήταν για να έχουμε καλύτερη φθορά, αλλά να έχουν καλύτερη συμπεριφορά στο παράθυρο λειτουργίας και στον τομέα της υπερθέρμανσης.

«Δεν θα είμαστε υπέρ είναι αν τα ελαστικά δεν ανταποκρίνονται στους στόχους τους. Η αίσθηση και το feedback των οδηγών δεν ήταν θετικά.»

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Red Bull, Christian Horner, δήλωσε:

«Τα ελαστικά δεν ήταν ένα θετικό βήμα εδώ αυτό το Σαββατοκύριακο, και νομίζω πως σε αυτό συμφωνούν άπαντες, αλλά αποφασίσαμε από κοινού να πάρουμε μερικές ημέρες για να μελετήσουμε τα δεδομένα και να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε γιατί. Πιστεύω ότι θα παραμείνουμε με αυτά που έχουμε αν αυτό που προτάσσεται δεν είναι καλύτερο

Από την μεριά του, ο επικεφαλής της Pirelli, Mario Isola, τόνισε ότι οι συνθήκες στην πίστα δεν ήταν αντιπροσωπευτικές και περιμένει το τεστ στο Άμπου Ντάμπι μετά το τέλος της σεζόν:

«Η πίστα ήταν αρκετά κρύα, και τα μονοθέσια έχουν σχεδιαστεί για τα τωρινά ελαστικά, δεν είχαμε μεγάλα stints, και τα νέα ελαστικά σχεδιάστηκαν κυρίως για να μειωθεί η υπερθέρμανση, αυτό σημαίνει ότι είναι πιο σταθερά στα μεγάλα stints, και αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να τσεκάρεις σε πέντε γύρους.

«Είμαι σίγουρος ότι στο Άμπου Ντάμπι θα έχουμε ένα πιο αντιπροσωπευτικό τεστ, θα έχουμε τον χρόνο για να στήσουμε τα μονοθέσια, να τσεκάρουμε το νέο προφίλ ελαστικών, αν χάνουν λίγη κάθετη δύναμη, και όλα αυτά.»

Όταμ ο Isola ρωτήθηκε για το αν υπάρχει το ενδεχόμενο του χρόνου να χρησιμοποιηθούν τα ίδια ελαστικά με φέτος, απάντησε: «Τίποτα δεν είναι αδύνατο. Είναι λίγο περίεργο, γιατί τα ελαστικά του 2019 είχαν δεχθεί δριμεία κριτική στο ξεκίνημα της σεζόν, και δουλέψαμε πολύ για να σχεδιάσουμε κάτι καινούργιο.

«Και κατά την διάρκεια της εξέλιξης, είχαμε θετικά αποτελέσματα. Αν πάμε πίσω στο 2019, και αν τα νέα ελαστικά κριθούν τελικά αρνητικά, πρέπει να καταλάβουμε το γιατί.»

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
1
Shares
Previous Article

GP ΗΠΑ: Lewis, ο εξάκις παγκόσμιος!

Next Article

Ανακοινώθηκαν τα επιλεγμένα ελαστικά για το GP Βραζιλίας

Related Posts