Πίστη στις δυνατότητες της Honda έχουν οι οδηγοί της Toro Rosso

Οι οδηγοί της STR – Honda εμφανίζονται αισιόδοξοι, πως η Honda μπορεί να ανακάμψει και να παρέχει στην ομάδα τους εξαιρετικούς κινητήρες.

Ο Pierre Gasly θεωρεί πως η Ιαπωνική εταιρία χρειάζεται χρόνο για να καλύψει τη διαφορά από τις αντιπάλους της, όμως δεν έχει καμία αμφιβολία πως κάτι τέτοιο είναι εφικτό.

«Από την πλευρά τους πιέζουν ασταμάτητα, επειδή θέλουν πραγματικά να δείξουν σε όλους πως μπορούν να φτιάξουν καλούς κινητήρες. Όσον αφορά την εξέλιξη, πιέζουν ασταμάτητα και μπορούμε να δούμε κάποια ιδιαίτερα καλή πρόοδο.

«Πιέζουμε για να έχουμε όσες περισσότερες αναβαθμίσεις μπορούμε, μα φυσικά γνωρίζουμε πως έχουμε μόνο τρεις κινητήρες, οπότε πρέπει να δούμε ακριβώς πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να τις φέρουμε.

«Όλα πηγαίνουν καλά, μα πρέπει κι εμείς να τους δώσουμε χρόνο, γιατί είναι η F1, όλοι πιέζουν, η Mercedes, η Ferrari, η Renault, όλοι πιέζουν και βελτιώνονται συνεχώς.

«Σίγουρα η Honda δε μπορεί να ανακάμψει εντελώς σε τρεις ή τέσσερις μήνες, όμως όσο αφορά μια μακροπρόθεσμη συνεργασία πιστεύω πως έχουν ένα πολύ μεγάλο πλάνο και αυτή τη στιγμή κάνουν τα σωστά πράγματα και πιέζουν πραγματικά πολύ».

Επίσης ο Γάλλος θεωρεί πως διαφορετικές συνθήκες από αυτές που αντιμετώπισαν στον Albert Park Της Μελβούρνης, θα μπορέσουν να βοηθήσουν την ομάδα του να επιτύχει καλύτερα αποτελέσματα.

«Η Haas είναι υπερβολικά γρήγορη. Η Renault επίσης. Μαχόμαστε με τη Williams και τη Force India. Ίσως σε διαφορετικές συνθήκες ή σε ψυχρότερες συνθήκες να ήτα διαφορετικά.

«Γνωρίζουμε ότι το μονοθέσιό μας είναι πραγματικά καλό στις χαμηλές ταχύτητες, οπότε θα υπάρξουν πίστες που θα ταιριάξουν στο μονοθέσιό μας καλύτερα. Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε τους άλλους αγώνες, αλλά έχουμε τις προϋποθέσεις για να παλέψουμε».

Από την πλευρά του, ο Brendon Hartley θεωρεί πως μια επιθετική στρατηγική αναβαθμίσεων θα ωθήσουν την STR Honda σύντομα στη μάχη των ομάδων του midfield, τώρα που ολοκληρώθηκε εν τέλει η φάση προσαρμογής της νέας κινητήριας μονάδας στον μονοθέσιο.

«Πολλοί πόροι, πολλή ενέργεια, ξοδεύτηκαν τους χειμερινούς μήνες στην προσαρμογή της νέας κινητήριας μονάδας της Honda και την εκκίνηση αυτής της νέας συνεργασίας.

«Η στρατηγική με την οποία θα προχωρήσουμε τους επόμενους έξι μήνες είναι επιθετική και όλοι εντός της ομάδας πιέζουν πολύ σκληρά. Είμαι πολύ αισιόδοξος για το υπόλοιπο της σεζόν».

Πηγή: motorsport.com

Διαβάστε το έβδομο τεύχος του TotalMAG

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

About The Author

mm
Υπεύθυνος F1

Studying medicine, Proud to be Greek, Fan of Ferrari