Πιθανή συμμετοχή του Solberg στο Rally Ισπανίας με το Polo GT1 R5

Ο Peter Solberg φαίνεται ότι είναι κοντά στο να συμμετάσχει με το Volkswagen Polo GT1 R5 στο Rally Ισπανίας.

Η VW ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει με 2 αυτοκίνητα στο Rally Ισπανίας τον επόμενο μήνα, στο ντεμπούτο του Polo R5, με το ένα από τα δύο αυτοκίνητα να το οδηγεί ο Eric Camilli.

Ο Camilli έκανε αρκετά χιλιόμετρα δοκιμών με το Polo R5 κυρίως σε ασφάλτινες ειδικές, ενώ υποψήφιος οδηγός για το δεύτερο αυτοκίνητο είναι και ο Pontus Tidemand που έκανε κι αυτός πολλά χιλιόμετρα δοκιμών τόσο στην άσφαλτο όσο και στο χώμα.

Ο Solberg έχει πολύ καλές σχέσεις με την VW Motorsport, αφού αγωνίζεται με Polo στο πρωτάθλημα του RallyCross τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο Νορβηγός έκανε δοκιμές με το Polo R5 στην αρχή της χρονιάς, στην Σουηδία, κάνοντας πάνω από 300 χιλιόμετρα δοκιμών.

«Δεν ήθελα να βγω από το αυτοκίνητο εκείνη την μέρα,» δήλωσε ο Solberg.

«Ήταν φανταστικό που ξαναοδήγησα ένα rally car μετά από τόσο καιρό, και ειδικά ένα τόσο καλό αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο είχε πολύ καλή ισορροπία, είχε φανταστική αίσθηση.

Η τελευταία συμμετοχή του Solberg σε αγώνα του WRC ήταν το 2012, με την Ford, πριν αποσυρθεί από το πρωτάθλημα.

«Ναι, έχω εστιάσει αρκετά στο πρωτάθλημα του World RallyCross φέτος και αυτή είναι η προτεραιότητα μου, αλλά η ευκαιρία να επιστρέψω στο WRC και να επανέλθω στις μάχες θα είναι κάτι το ιδιαίτερο,» πρόσθεσε ο Solberg.

«Η Ισπανία θα είναι ένας ιδιαίτερος αγώνας για εμένα, μου αρέσει ότι είναι μικτός αγώνας – και πάντα ήμουν γρήγορος και στην άσφαλτο και στο χώμα. Θα δούμε τι θα γίνει.

«Έχω συζητήσεις με την Volksawgen Motorsport συνεχώς για το τι κάνουμε το WRX και ίσως έχουμε συζητήσει και κάποια άλλα πράγματα…»

Αν ο Solberg συμμετάσχει στο Raly Ισπανίας θα είναι η πρώτη φορά που θα τον δούμε σε αγώνα του WRC μαζί με τον Sebastien Loeb μετά το 2012, όπου έκαναν για τελευταία φορά και οι δύο πλήρη σεζόν στο WRC.

Πηγή: motorsport.com

Διαβάστε το έβδομο τεύχος του TotalMAG

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

About The Author

mm

Το motorsport είναι η αρρώστια μου. Σπουδάζω Διοίκηση Επιχειρήσεων και γράφω στο totalracing.gr.