Πιθανή επιστροφή του Loeb και στο Ακρόπολις

Sébastien Loeb Safari Rally Kenya
Sébastien Loeb, Safari Rally Kenya, M-Sport Media

Ο 9 φορές πρωταθλητής ίσως επιστρέψει και στο Ράλι Ακρόπολις με την M-Sport, συνεχίζοντας την μάχη του με τον συμπατριώτη του Sébastien Ogier.

Η αλήθεια είναι πως μάλλον ούτε ο ίδιος περίμενε πως θα φτάναμε εδώ. Το αρχικό πλάνο του Loeb ήταν να κάνει μερικούς «χαλαρούς» αγώνες με την M-Sport ενώ με την ευκαιρία θα δοκίμαζε και τα νέα υβριδικά Rally1 και θα βοηθούσε την ομάδα να αναπτύξει το Puma περισσότερο. Όλα όμως άλλαξαν στο Monte-Carlo όταν κέρδισε μετά από μία εντυπωσιακή μάχη με τον Ogier, θυμίζοντας κάτι από τα παλιά. Έκτοτε είδαμε και τους δύο θρύλους του αθλήματος να συνεχίζουν τις μάχες τους στην Πορτογαλλία και στην Κένυα, παρ’όλο που τα αποτελέσματα εκεί δεν ήταν τόσο εντυπωσιακά.

Στην Κένυα συγκεκριμένα ο Loeb ξεκίνησε δυναμικά και βρισκόταν σε μάχη με τον Ogier και τον Evans για την πρώτη θέση, με τον Ogier να κάνει τον ταχύτερο χρόνο στην υπερειδική και τον ίδιο να κερδίζει την δεύτερη ειδική διαδρομή, όμως ο αγώνας του σταμάτησε απότομα στην SS4 όταν ο κινητήρας του Puma του πήρε φωτιά. Εν τέλει προσπάθησε να συνεχίσει την επόμενη μέρα όμως το αυτοκίνητό του σταμάτησε στην 5η ειδική και επομένως αποσύρθηκε από τον αγώνα.

Σε μία συνέντευξή του στο WRC.com ο Loeb δήλωσε πως ακόμα υπάρχουν πιθανότητες για το Ακρόπολις λέγοντας «Ίσως… Πρέπει πρώτα να δω το ημερολόγιό μου, είναι αρκετά δύσκολο σε αυτήν την στιγμή της σεζόν» εξήγησε. Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος ο 48χρονος έχει ένα αρκετά γεμάτο πρόγραμμα καθώς συμμετέχει στο WRC, στο νεοσύστατο πρωτάθλημα Rally-Raid της FIA (μέρος του οποίου πλέον είναι το Rally Dakar), στο Extreme E, αλλά και στο DTM.

Όσο για την Ισπανία (20-23 Οκτωβρίου), που είναι ένα από τα αγαπημένα του ράλι, ο Γάλλος δήλωσε οι πιθανότητες να συμμετάσχει είναι ακόμα μικρότερες, καθώς την ίδια στιγμή θα γίνεται το Rally-Raid Ανδαλουσίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Loeb έχει κερδίσει τρεις φορές στην χώρα μας σε σύνολο έντεκα εκκινήσεων. Η πρώτη ήταν το 2005 με το Citroën Xsara, το 2008 με το Citroën C4 και το 2012 με το Citroën DS3, τρια από τα αυτοκίνητα που θεμελίωσαν το όνομα του στο Hall of Fame του WRC και τον οδήγησαν στους εννέα παγκόσμιους τίτλους.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
43
Shares
Previous Article
Binotto

Εξηγήσεις έδωσε η Ferrari για την στρατηγική της στο Βρετανικό GP

Next Article

Ατύχημα ενώ οδηγούσε μεθυσμένος είχε ο Bagnaia

Related Posts