Πιθανή η προσθήκη Grand Prix στο Βιετνάμ το 2020

Η ανακοίνωση της προσθήκης στο καλεντάρι της Formula 1 ενός αγώνα στο Vietnam για το 2020 φαίνεται να πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα, με διάφορες πηγές να αναφέρουν ότι η συμφωνία έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Η Ασιατική χώρα φημολογείται ότι βρισκόταν εδώ και καιρό στο ραντάρ της Liberty Media, με έναν χώρο μόλις επτά μίλια δυτικά του Χανόι να προορίζεται ως τοποθεσία για την πίστα, η οποία θα περιλαμβάνει δημόσιους δρόμους, όπως για παράδειγμα η πίστα Gilles Villeneuve του Καναδά.

Η συζητήσεις έχουν προοδεύσει με γρήγορους ρυθμούς πίσω από κλειστές πόρτες και οι όποιες πηγές σύμφωνα με το Autosport.com, αναφέρουν ότι η σχετική συμφωνία έκλεισε κατά την διάρκεια του πρόσφατου Ιαπωνικού Grand Prix. Η επίσημη ανακοίνωση της προσθήκης αυτής, η οποία θα είναι η πρώτη που θα πραγματοποιηθεί από την Liberty Media, είναι πιθανό να γίνει τον επόμενο μήνα.

Ο αλυτάρχης της F1, Charlie Whiting, επισκέφθηκε την παραπάνω τοποθεσία και φέρεται να είπε πως δεν έχει αμφιβολίες ότι οι εγκαταστάσεις θα είναι έτοιμες:

«Δεν υπάρχει ουσιαστική πρόοδος στην κατασκευή της πίστας, αλλά η τοποθεσία έχει καθοριστεί. Είναι σε προχωρημένα στάδια σχεδιασμού και από όσο γνωρίζω, στοχεύουν για το 2020. Αυτό δεν θα αποτελέσει πρόβλημα με βάση προηγούμενη εμπειρία.»

Ο Whiting επιβεβαίωσε ότι το σιρκουί θα περιλαμβάνει και δημόσιους δρόμους, αλλά και ότι θα έχει μια νέα ενότητα, η οποία θα χτιστεί ειδικά για τους αγώνες:

«Είναι κυρίως σε [δημόσιους] δρόμους, αλλά υπάρχει μια ενότητα που δεν έχει κατασκευαστεί ακόμα. Υπάρχει ένας ανοιχτός χώρος όπου τα κτήρια των pits θα χτιστούν. Μέρος της πίστας θα χτιστεί εκεί, το οποίο δεν υπάρχει αυτή την στιγμή. Αλλά θα γίνει [δημόσιος] δρόμος μετά από αυτό.»

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
2
Shares
Previous Article

Θωμάς Κρασώνης: Τέλος για το πρωτάθλημα Mini Challenge 2018 στην Ιταλία

Next Article

Αισιόδοξος για τους δύο τελευταίους αγώνες ο Ogier

Related Posts