Στην Citroen εξετάζεται ξανά το ενδεχόμενο συμμετοχής και με τρίτο αυτοκίνητο το 2019, σύμφωνα με την διευθ. σύμβουλο της εταιρίας, Linda Jackson.

Στην Γαλλική εταιρία πήραν την απόφαση να συμμετάσχουν με δύο αυτοκίνητο το 2018, με τον Kris Meeke να είναι ο πρώτος οδηγός και του Breen και Loeb να μοιράζονται το δεύτερο αυτοκίνητο.

Στην συνέχεια στο line-up προστέθηκε και ο Mads Ostberg, ενώ μετά το Rally Πορτογαλίας ο Meeke αποτέλεσε παρελθόν από την ομάδα.

Στόχος της Citroen φέτος είναι να εξελίξει το C3 WRC και να δείξει ότι είναι ένα αμάξι ικανό για νίκες. Αυτό και έκανε, αφού κατάφερε να πείσει τους Sebastien Ogier και Esapekka Lappi να υπογράψουν για την ομάδα για το 2019.

Με αυτό το οδηγικό line-up στόχος είναι και το πρωτάθλημα κατασκευαστών, έτσι, πλέον σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να  υπάρξει και τρίτο αυτοκίνητο την νέα σεζόν.

«Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τους συνεργάτες μας για την πιθανότητα να υπάρξει και τρίτο αυτοκίνητο,» δήλωσε η Jackson.

«Το προσπαθούμε. Το αυτοκίνητο έχει αποδείξει τι μπορεί να κάνει και ο συνδυασμός του αυτοκινήτου με τους νέους οδηγούς θα δώσουν την επιτυχία. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Ας είμαστε ειλικρινής, δεν θα έπαιρνε κανείς τους καλύτερους οδηγούς χωρίς να θέλει να κερδίσει.»

Ο Loeb είχε συμβόλαιο με την PSA Motorsport και για το 2019, αλλά η ξαφνική απόφαση να αποχωρήσει από το WRX στο τέλος της σεζόν, αφήνει τον Γάλλο με συμβόλαιο αλλά χωρίς υποχρεώσεις.

Αυτό έδωσε την ευκαιρία στην Citroen να ξεκινήσει τις επαφές της με τον 9 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή για το 2019.

Από την μεριά του ο Loeb δήλωσε ότι η νίκη του στο Rally Ισπανίας του δίνει κίνητρο να επιστρέψει για μερικούς αγώνες το 2019 στο WRC.

«Ο Sebastien είναι μέλος της οικογένειας του PSA και προφανώς γίνονται συζητήσεις,» πρόσθεσε η διευθύνων σύμβουλος της Citroen. Ειλικρινά δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω, δεν θα ήταν δίκαιο να μιλήσω για το τι κάνει και το τι δεν θέλει να κάνει.

«Είναι μέλος της οικογένειας και είμαι σίγουρη ότι θα υπάρξει κάτι που θα θέλει να κάνει ο Sebastien και θα μας βοηθήσει. Υπάρχουν πολλά πράγματα στο τραπέζι και περιμένουμε από τον Sebastien να μας δώσει τις επιλογές του.»

Όταν ρωτήθηκε για το αν ο Craig Breen θα έχει θέση στην Citroen το 2019, απάντησε: «Ο Craig κοιτάει το μέλλον του και είμαι σίγουρη ότι κάτι θα βρεθεί γι’αυτόν.

«Ο Craig κάνει φανταστική δουλειά για εμάς αυτή την στιγμή και αν υπάρξει τρίτο αυτοκίνητο, θα είναι ένας από τους οδηγούς του.»

Τέλος, η Jackson δήλωσε ότι το μέλλον της Citroen είναι διασφαλισμένο για τα επόμενα δύο χρόνια, δηλαδή, όση διάρκεια θα έχει το συμβόλαιο του Ogier.

Πηγή: autosport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles