Πιθανό να αφαιρεθούν τα λογότυπα της Mission Winnow από τη Ferrari και την Ducati

Δημοσίευμα του motorsport.com κάνει λόγο για αφαίρεση των λογότυπων της Mission Winnow από το μονοθέσιο της Ferrari και την μοτοσυκλέτα της Ducati, εν μέσω αντιδράσεων για την χορηγία της Philip Morris.

Η επιστροφή της Philip Morris στα liveries των δύο ιταλικών ομάδων (με τις οποίες διατήρησε συνεργασία και μετά την οριστική απαγόρευση διαφήμισης καπνού στο motorsport) αντιμετώπισε ήδη αρκετά προβλήματα.

Κι αυτό, διότι τόσο η Ferrari, όσο και η Ducati έχουν αναγκαστεί να αφαιρέσουν τα διακριτικά της Mission Winnow σε ορισμένους αγώνες, παρά το γεγονός πως δεν αφορά άμεσα προϊόντα καπνού, αλλά είναι μία καινοτομία που, σύμφωνα με την PMI, αφορά ένα μέλλον «μακριά από τον καπνό». 

Ρεπορτάζ του motorsport.com αναφέρει πως η PMI εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αφαιρέσει οριστικά το logo της MW από τις Desmosedici, αρχής γενομένης από το προσεχές GP στο Άσσεν, ενώ για τη Ferrari, η σκέψη είναι τα λογότυπα να απουσιάσουν για ένα χρονικό διάστημα, αλλά να επιστρέψουν μέσα στην τρέχουσα αγωνιστική σεζόν.

Παράλληλα, αμφότερες οι ομάδες θα προχωρήσουν σε αλλαγή των επωνυμιών τους, αφού η ‘Scuderia Ferrari Mission Winnow’ θα ονομάζεται απλώς ‘Scuderia Ferrari’, και η ‘Mission Winnow Ducati’ θα γίνει ξανά ‘Ducati Team’.

Ο Simon Dowding, εκπρόσωπος της Philip Morris δήλωσε σχετικά:

«Είναι πρακτική της εταιρίας να μην σχολιάζει φήμες και εικασίες.

«Όπως ανακοινώθηκε και στην αρχή της χρονιάς, θα δίνουμε σε κάποιους αγώνες την ευκαιρία στους συνεργάτες μας να επικοινωνούν δικά τους μηνύματα αντί για τη Mission Winnow.

«Όπως και στην περίπτωση της Αυστραλίας και του Καναδά, έτσι και στη Γαλλία η Scuderia Ferrari θα γιορτάσει την 90η επέτειο από την ίδρυσή της στα liveries και τις φόρμες της. Θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε όποτε χρειάζεται, πριν από κάθε αγώνα.»

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
36
Shares
Previous Article

Long Form: Grand Prix ΗΠΑ 2005 - Η μελανή σελίδα στην ιστορία της σύγχρονης Formula 1

Next Article

WRC Podcast (ep.01) - Ιδανικοί αυτόχειρες στην Toyota

Related Posts