Πιθανό να είναι υβριδική η νέα γενιά WRCars, δηλώνει ο Todt

Ο πρόεδρος της FIA Jean Todt δήλωσε ότι είναι πολύ πιθανό οι επόμενες γενιές αυτοκινήτων του WRC να είναι με υβριδική τεχνολογία.

Μπορεί μόλις πέρυσι να άλλαξαν οι κανονισμοί στο κορυφαίο πρωτάθλημα ράλλι, αλλά ήδη ακούγονται πολλά για το μέλλον του σπορ, ειδικά στον τομέα των κινητήρων.

Μέχρι σήμερα, καμία εταιρία δεν κατασκευάζει αυτοκίνητα τα οποία μπορούν να βγάλουν αρκετά χιλιόμετρα ειδικών, με πλήρη ταχύτητα και να παρέχουν ταυτόχρονα γρήγορη φόρτιση.

Ωστόσο, στη FIA σκέφτονται να εντάξουν νέες, οικολογικές τεχνολογίες και στις μικρότερες κατηγορίες ώστε να δοκιμαστούν και να εξελιχθούν ώστε να είναι έτοιμες για την μεγάλη κατηγορία.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Jean Todt, μίλησε για αυτά τα πλάνα:

«Αυτή τη στιγμή, καμία εταιρεία δεν κατασκευάζει αυτοκίνητο που να μπορεί να κάνει 200 χιλιόμετρα σε ειδικές με πλήρη ταχύτητα και που να έχει γρήγορη ηλεκτρική φόρτιση.

«Προς το παρόν, έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να έχουμε πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο WRC. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε διαφορετικές κατηγορίες με διαφορετικές ευκαιρίες για τις νέες τεχνολογίες.

«Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να παρουσιάσουμε πιο φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις στο WRC. Οι αγώνες δεν είναι απλά ένα θέαμα, πρέπει να είναι ένα εργαστήριο πειραμάτων για νέες τεχνολογίες και για την ασφάλεια. Αυτό καθιστά τις επενδύσεις των εταιριών πολύ πιο αποδοτικές από το απλά να έκαναν αγώνες.

«Πρέπει να παρουσιάσουμε κάποια υβριδική τεχνολογία. Ο κόσμος αλλάζει, τα αυτοκίνητα αλλάζουν, οι αγώνες αλλάζουν.»

Πηγή: Motorsport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

About The Author

mm

Το motorsport είναι η αρρώστια μου. Σπουδάζω Διοίκηση Επιχειρήσεων και γράφω στο totalracing.gr.