Πλήγμα για την F1 η αποχώρηση του Raikkonen από την Ferrari, δηλώνει ο Wolff

Το εγκώμιο του Kimi Raikkonen έπλεξε ο Toto Wolff, σε συνέντευξη του στο Motorsport.com, δηλώνοντας ότι είναι ένα πλήγμα για την Formula 1 που ο Φινλανδός δεν θα είναι στην Ferrari.

Το 2019 θα βρει τον Raikkonen στην ομάδα της Sauber, με΄τα από πέντε χρόνια στην ομάδα της Ferrari, με τον Wolff να πιστεύει ότι αυτό θα είναι ένα πλήγμα για την F1, αφού μία τόσο μεγάλη προσωπικότητα δεν θα μπορεί να παλεύει με κορυφαίο μονοθέσιο.

«Νομίζω αλλάζουν πολλά στην F1 που δεν θα είναι ο Raikkonen σε μονοθέσιο της Ferrari που μπορεί να κερδίσει αγώνες,» δήλωσε ο Wolff.

«Είναι ένας αξιοθαύμαστος χαρακτήρας. Είναι ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που σε αυτή την ηλικία, με τα social media και τον εγώ να βγαίνει από πάνω, που παραμένει πραγματικά ο εαυτός του.

«Έχει της αξίες του και παραμένει πιστός σε αυτές, και είναι αυθεντικός. Αυτό αγαπούν οι θεατές. Έτσι το ότι ο Kimi δεν είναι στην Ferrari είναι ένα πλήγμα για όλους μας.

«Αλλά τουλάχιστον δεν αποσύρθηκε. Είναι στην Sauber και είναι κρίμα ότι, με τον Fernando να φεύγει εντελώς και τον Kimi να πηγαίνει από την Ferrari στην Sauber, χάνουμε δύο εκπληκτικές προσωπικότητες με κάποιο τρόπο. Ο συνδυασμός Kimi και Ferrari ήταν πολύ ελκυστικός.»

Μπορεί ο Raikkonen να μην έχει μονοθέσιο νικητή για το 2019, αλλά σύμφωνα με τον Wolff έκανε την σωστή επιλογή να παραμένει στην Formula 1, ακολουθώντας το πάθος του.

«Ο Kimi δήλωσε ότι θα απολαύσει τα πράγματα στην Sauber, αλλά η Sauber έδειξε ότι έχει το καλύτερο μονοθέσιο μετά τις τρεις πρώτες ομάδες.

«Το εργοστάσιο είναι μόλις 40 λεπτά από το σπίτι του, έτσι θα μπορεί να μένει στο σπίτι του. Νομίζω ότι με τον Fred Vassuer φτιάχνουν μία πολύ δυνατή ομάδα, και μία δυνατή σχέση με την Ferrari, έτσι γιατί να σταματήσει να κάνει αυτό που απολαμβάνει;

«Πολλές φορές αναρωτιόμαστε για το τι πρέπει να κάνει: θα έπρεπε να φύγει από την F1 επειδή δεν θα έχει μονοθέσιο νικητή; Αλλά είμαστε όλοι εδώ για να είμαστε χαρούμενοι και είμαστε όλοι εδώ για να το απολαύσουμε, και αν η οδήγηση είναι κάτι που πραγματικά απολαμβάνει τότε κάνει καλά που ακολουθεί το πάθος του.»

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles