Πλησιάζει στην Gresini Ducati o Marc Marquez

Marquez Gresini
Marc Marquez, MotoGP race, Catalunya MotoGP, 3 September 2023 // Gold & Goose / Red Bull Content Pool // SI202309030458 // Usage for editorial use only //

Έτοιμος να πυροδοτήσει τη βόμβα είναι ο Marc Marquez, ο οποίος φαίνεται πως έχει αποδεχθεί την πρόταση της Gresini Ducati και θα βρεθεί στο πλάι του αδερφού στην σέλα της Desmosedici την επόμενη σεζόν.

Μπορεί το συμβόλαιο του Marc Marquez με την εργοστασιακή ομάδα της Honda να λήγει στο φινάλε της επόμενης σεζόν, δηλαδή στο τέλος του 2024, όμως κατά την μέχρι τώρα διάρκειά του, ο Ισπανός πολυπρωταθλητής έχει μείνει μακριά από τους τίτλους, ενώ έχει συμμετάσχει σε ένα πολύ μικρό ποσοστό των αγώνων εξαιτίας των αρκετών τραυματισμών που έχει υποστεί.

Η αδυναμία της Honda να δώσει στον Marquez μία ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα, ισάξια με αυτήν που τον έφερε να κατακτά έξι παγκόσμιους τίτλους σε βάθος επτά σεζόν, σε συνδυασμό με την επικινδυνότητα που φέρει η RC213V και τους προαναφερθέντες τραυματισμούς που του έχει επιφέρει, έχουν κάνει τον Ισπανό να κοιτάει και τις υπόλοιπες επιλογές του.

Με δεδομένο ότι δεν χωράει στην ΚΤΜ, που βρίθει από επιλογές αναβατών, με βασικό πλέον τον υπερταλαντούχο και πρωτοπόρο της Moto2, Pedro Acosta, και το κλείσιμο των θέσεων στην ούτως ή άλλως επίσης υπολείπουσα ομάδα της Yamaha, οι δορυφορικές θέσεις στις ομάδες της Ducati, αποτελούσαν τη μοναδική διαφορετική επιλογή του  Marquez.

Η Ducati, δια στόματος του προέδρου του αθλητικού τμήματος της εταιρείας, Paolo Ciabatti, έχει καταθέσει την πρότασή της στον Marquez, δίνοντας του μία εργοστασιακή μοτοσυκλέτα, καθώς και θέση στην δορυφορική ομάδα της Gresini, όπου βρίσκεται ήδη από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν ο αδερφός του, Alex Marquez.

Ταξιδεύοντας στην Ιαπωνία, το σπίτι της Honda, καθώς και στην πίστα όπου κατέκτησε τον προτελευταίο του παγκόσμιο τίτλο, ο Marquez αναμενόταν να επιβεβαιώσει εκεί την παρουσία του στην ομάδα και για την επόμενη σεζόν, εφόσον δεν είχε σκέψεις για φυγή. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη, με τον Marquez αντίθετανα τονίζει ότι έχει αποφασίσει για το μέλλον του, χωρίς να είναι σε θέση να τις ανακοινώσει ακόμη.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Έχω λάβει τις αποφάσεις μου κι είναι ξεκάθαρες. Δεν έχω καμία αμφιβολία για τον εαυτό μου ή για το ποια είναι η κατάλληλη απόφαση. Δεν θα έχω νέα για το θέμα αυτό το τριήμερο. Είναι αλήθεια ότι θα υπάρξουν συναντήσεις, καθώς οι άνθρωποι της Honda και του HRC έρχονται στην πίστα.

«Δεν έχω πει τίποτα συγκεκριμένο σε κάποιον. Το μόνο που έχω πει είναι ότι θέλω να βρω την καλύτερη δυνατή λύση και το καλύτερο για το project. Έχουμε μία πολύ ξεχωριστή σχέση με την Honda, δεν είναι η μία τυπική σχέση ανάμεσα σε έναν αναβάτη κι έναν κατασκευαστή. Μαζί έχουμε περάσει πολλά χρόνια. Μου έχουν δώσει πολλά πράγματα και τους έχω δώσει πολλά πράγματα.»

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article
WRC Rally Χιλής

WRC - Rally Χιλής: Το πρόγραμμα κι η τηλεοπτική κάλυψη

Next Article

Rally Χιλής - Shakedown: Με άγριες διαθέσεις ο Evans

Related Posts