Ποινή 1 λεπτού στον Meeke, επειδή αφαίρεσε το παρμπρίζ

Οι αγωνοδίκες του Rally Χιλής επέβαλαν ποινή ενός λεπτού στον Kris Meeke επειδή αφαίρεσε το σπασμένο παρμπρίζ του Toyota Yaris WRC μετά την έξοδο που είχε.

Στην πρώτη ειδική του Σαββάτου, και 7η του αγώνα, ο Meeke είχε έξοδο στα πρώτα χιλιόμετρα της ειδικής, προκαλώντας μερικές ζημιές στο αυτοκίνητο του. Μετά το ντελαπάρισμα είχε σπάσει το παρμπρίζ, αλλά τα  μηχανικά μέρη του αυτοκίνητου, αναρτήσει, τροχοί κλπ. ήταν σε άψογη κατάσταση.

Μετά το τέλος της ειδικής ο Βρετανός μαζί με τον συνοδηγό του αφαίρεσαν το σπασμένο παρμπρίζ έτσι ώστε να μπορέσουν να κινηθούν με ασφάλεια στις απλές αλλά και στις ειδικές διαδρομές, αφού δεν μπορούσαν να δουν καθαρά μέσα από το σπασμένο τζάμι.

Μετά το τέλος του αγώνα οι αγωνοδίκες επέβαλαν ποινή ενός λεπτού στο πλήρωμα, με αποτέλεσμα καταταγεί στην 10η θέση, κάτι που ενόχλησε τον Meeke.

Στο δημοσίευσή του στο Instagram, ανάφερε: «Είμαι πολύ ενοχλημένος που μου επιβλήθει ποινή ενός λεπτού επειδή προσπάθησα να κρατήσω τον εαυτό μου, τον Seb [Marshall, τον συνοδηγό του] και τους θεατές ασφαλής. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε το παρμπρίζ αλλά είχε ξεκινήσει να καταρρέει και να σπάει στο Σ.Ε.Χ., δεν είχαμε άλλη επιλογή από το αφαιρέσουμε για την ασφάλεια όλων, δεν καταλαβαίνω αυτή την ποινή.»

Παρόμοια συμβάντα έχουν συμβεί αρκετές φορές στο παρελθόν, χωρίς να έχει επιβληθεί καμία ποινή.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
6
Shares
Previous Article

Binotto: Ανεπαρκείς οι αναβαθμίσεις που φέραμε

Next Article

Binotto: Μπορεί το μονοθέσιο να είναι λάθος σχεδιασμένο

Related Posts