Ποινή ενός λεπτού και χρηματικό πρόστιμο για τον Ogier

O Sebastien Ogier έλαβε ποινή ενός λεπτού στον συνολικό του χρόνο στο Rally Φινλανδίας, καθώς και πρόστιμο ύψους €800, αφού είχε λυμένο το κράνος του.

Συγκεκριμένα ο Γάλλος οδηγός είχε λυμένο το κράνος του κατά την διάρκεια της 12ης ειδικής διαδρομής του Rally Φινλανδίας. Οι αγωνοδίκες το παρατήρησαν από τις on-board κάμερες και κάλεσαν σε απολογία τον ίδιο, τον συνοδηγό του, Julien Ingrassia, καθώς και τον εκπρόσωπο της Toyota, Kaj Lindstrom.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δήλωσε, όπως μπορείτε να διαβάσετε στην επίσημη ανακοίνωση της επιτροπής παρακάτω, πως απλά ξέχασε να το δέσει σωστά και ότι ποτέ δεν θα το είχε δέσει μόνο εν μέρει ή «πρόχειρα». Η ποινή ως προς την αγωνιστική της πτυχή είναι προσθήκη ενός λεπτού στον συνολικό του χρόνο, χωρίς να μεταβάλει την θέση του στην γενική κατάταξη. Πέρα από αυτό, ο οδηγός της Toyota θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο €800.

Ο Sebastien Ogier υποκύπτει για δεύτερη φορά φέτος σε αυτό το παράπτωμα, καθώς είχε βρεθεί και πάλι με λυμένο κράνος στο φετινό Rally Monte Carlo. Σε εκείνη την περίπτωση δεν του είχε επιβληθεί κάποια χρονική ποινή, ενώ είχε… βγει φτωχότερος κατά €400.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
18
Shares
Previous Article
GP ΗΠΑ Bagnaia

GP ΗΠΑ - Κατατακτήριες: Bagnaia από το πουθενά

Next Article
Quartararo Bagnaia

Quartararo: Δεν νιώθω πίεση από τον Bagnaia

Related Posts