Ποινή τριών θέσεων στον Vinales

O Maverick Vinales έλαβε ποινή για τον αυριανό αγώνα, εξαιτίας της οποίας θα ξεκινήσει από την έκτη αντί για την τρίτη θέση, καθώς οι αγωνοδίκες έκριναν ότι κινήθηκε «ανεύθυνα» και εμπόδισε τον Fabio Quartararo στο τέλος του Q2.

O αναβάτης της Yamaha κινούνταν αργά, χαιρετούσε το κοινό και έκανε σούζες με την μηχανή του κοντά στην γραμμή εκκίνησης-τερματισμού, εμποδίζοντας έτσι τον Fabio Quartararo. O πρώτος δεν είχε αντιληφθεί τους αναβάτες πίσω του, οι οποίοι βρίσκονταν σε γρήγορο γύρο, συμπεριλαμβανομένου και του Quartararo, ο οποίος βρήκε τον Vinales μπροστά του στην ένατη στροφή.

Παρά το γεγονός ότι το συμβάν δεν επηρέασε την επίδοση του Γάλλου και κατάφερε να πάρει την pole position, αυτό εξετάστηκε από το Race Direction. Μετά από επικοινωνία και με τους δυο αναβάτες, το πάνελ των αγωνοδίκων αποφάσισε να δώσει ποινή τριών θέσεων στον Vinales, με την επίσημη ανακοίνωση να αναφέρει:

«Στις 15 Ιουνίου 2019 και στις 14:51, στο Q2 του αγώνα Gran Premi Monster Energy de Catalunya, βρεθήκατε να κινείστε με έναν ανεύθυνο τρόπο στην στροφή 9, καθώς κινούσασταν αργά πάνω στην αγωνιστική γραμμή και επηρεάσατε άλλο αναβάτη.»

Με την ποινή σε ισχύ, ο Franco Morbidelli θα ξεκινήσει πίσω από τον poleman Quartararo, ενώ οι Rossi και Dovizioso θα ξεκινήσουν από την τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

 

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles