Πώληση της Williams στην εταιρεία επενδύσεων Dorilton Capital

Σήμερα ανακοινώθηκε πως η ομάδα της Williams αγοράστηκε από την Αμερικανική εταιρεία επενδύσεων Dorilton Capital. H Βρετανική ομάδα θα συνεχίσει να αγωνίζεται υπό το ίδιο όνομα και chassis, όπως και από την ίδια έδρα, το Grove του Oxfordshire.

Έλλειψη χορηγών, μειωμένη απόδοση και κακές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα έφεραν την ομάδα σε μεγάλες απώλειες κερδών. Τη σεζόν του 2019 είχε μια πτώση εσόδων 35 εκατ. λίρες, ενώ σημείωσε 13 εκατ. λίρες απώλειες σε συνολικό επίπεδο.

Οι αλλαγές τεχνικών κανονισμών και το budget cap που θα ισχύσουν από 2022 και 2021 αντίστοιχα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την ανάκαμψη της ιστορικής ομάδας σύμφωνα με την Claire Williams.

«Όταν ξεκινήσαμε την αναζήτηση χρηματοδότησης, ψάχναμε για κάποιον επενδυτή ο οποίος θα αναγνωρίσει την ιστορία και τις δυνατότητες της ομάδας, και θα μπορέσει να ”ξεκλειδώσει” τις πραγματικές μας προοπτικές και δυνάμεις.

Στην Dorliton βρήκαμε αυτό ακριβώς. Άνθρωποι οι οποίοι καταλαβαίνουν το άθλημα και το τι χρειάζεται για να είσαι πετυχημένος. Άνθρωποι οι οποίοι σέβονται την κληρονομιά μας θα κάνουν τα πάντα για να την διαφυλάξουν και να πετύχουν στο μέλλον

Αυτή η πώληση διασφαλίζει την επιβίωση της ομάδας, αλλά το σημαντικό είναι πως ανοίγει ένα δρόμο προς την επιτυχία. Είναι το τέλος εποχής της Williams ως μια ομάδα υπό την δική μας οικογενειακή διοίκηση, αλλά γνωρίζουμε πως τώρα είναι σε καλά χέρια.» έκλεισε η Claire Williams.

Η Williams Racing είναι μια Βρετανική ομάδα που ιδρύθηκε από τον Frank Williams και τον Patrick Head το 1977. Η ομάδα μετρά 9 πρωταθλήματα κατασκευαστών και 7 πρωταθλήματα οδηγών και θεωρείται μια από τις πιο επιτυχημένες στην ιστορία της F1, μαζί με τις Ferrari και McLaren, ενώ διοικείται από την οικογένεια Williams από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα. Αυτή τη στιγμή οι οδηγοί της είναι οι George Russell και Nicholas Latifi, οι οποίοι αμφότεροι έχουν συμβόλαιο μέχρι και το 2021.

 

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles