Απογοητευμένος από την εικόνα της M-Sport στο Rally Φινλανδίας εμφανίστηκε ο Sebastien Ogier.

Σε ένα rally που η Toyota έκανε 1-3 και η Citroen βρέθηκε στη 2η θέση, η τριάδα της M-Sport έκανε το 5-6-7, με τα team orders να ανεβάζουν τον Ogier στην 5η θέση.

Σε δηλώσεις του μετά τον τερματισμό, ο Γάλλος πρωταθλητής ήταν αρκετά δηκτικός απέναντι στην ομάδα του, τονίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να παλέψει για κάτι καλύτερο:

«Είναι απογοητευτικό να μην έχουμε ταχύτητα καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα. Δεν δούλεψε εδώ, και τώρα πρέπει να εστιάσουμε στον επόμενο αγώνα. 

«Πέρυσι, και τα τρία αυτοκίνητα -του Elfyn, του Teemu και το δικό μου, πριν μείνω εκτός από νωρίς- είχαν τον ρυθμό να γράφουν γρήγορους χρόνους, ο ρυθμός ήταν καλός. 

«Ήρθαμε εδώ με την ελπίδα να βρισκόμαστε κοντά στα Toyota, αλλά τερματίσαμε χαμηλά και δεν μπορέσαμε να παλέψουμε για το ο,τιδήποτε.»

Μάλιστα, ο ίδιος εντοπίζει το πρόβλημα στην έλλειψη πρόσφυσης του Ford Fiesta WRC, με το δικό του να φέρει κι αρκετές αναβαθμίσεις:

«Πρέπει να παλέψεις πολύ για να κρατήσεις στο δρόμο το αυτοκίνητο, οπότε πρέπει να εστιάσουμε στο θέμα της πρόσφυσης. Δείτε τα Toyota, είναι πολύ πιο εύκολο αυτοκίνητο, πολύ πιο σταθερό κι έχει περισσότερη πρόσφυση στις στροφές.»

Ερωτηθείς για το αν ο νέος αποσβεστήρας ήταν κάτι που βοήθησε στον χειρισμό του αυτοκινήτου στις ειδικές της Φινλανδίας, απάντησε:

«Μπορώ να χρησιμοποιήσω οποιονδήποτε αποσβεστήρα, αυτό δεν θα αλλάξει τίποτα – το πρόβλημα δεν έγκειται εκεί. 

«Φαίνεται πως το αεροδυναμικό πακέτο δε βοηθά ιδιαίτερα – όλη η ομάδα ήταν αργή αυτό Σ/Κ, δεν έχει σημασία ποιος έχει τα νέα μέρη. Σε κάθε τομέα υπάρχει κάτι, ακόμα στο σασί δεν είμαστε φανταστικοί.

«Ξέρουμε τι μπορεί να κάνει η Toyota εδώ, αλλά η Citroen μας πέρασε κι αυτή. Περιμέναμε να είμαστε πιο κοντά, όχι τόσο μακριά τους.»

Πηγή: autosport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

No more articles