Πολλαπλά κατάγματα για τον Pol Espargaro

Pol Espargaro

Άτυχος ήταν ο Pol Espargaro καθώς υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς σε πρόσωπο, πλάτη και πνεύμονες μετά το πολύ σοβαρό ατύχημα που είχε κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου δοκιμών στην εναρκτήρια ημέρα της σεζόν για το GP Πορτογαλίας.

Η πρώτη αγωνιστική μέρα της φετινής σεζόν του MotoGP στην πίστα του Πορτιμάο σημαδεύτηκε από το πάρα πολύ σοβαρό ατύχημα του Pol Espargaro. Ο Ισπανός βετεράνος αναβάτης της GasGas έπεσε στην γρήγορη δεξιά δέκατη στροφή της πίστας, χτύπησε με βία στο οδόστρωμα της πίστας και χτύπησε πρώτα στην αμμοπαγίδα και μετέπειτα έφυγε με πολλά χιλιόμετρα στις μπαριέρες.

Η σοβαρότητα του συμβάντος ήταν άμεσα αντιληπτή με τη διαδικασία να διακόπτεται άμεσα και τον Espargaro να λαμβάνει τις πρώτες ιατρικές βοήθειες. Άμεσα μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο της πίστας κι από εκεί με ελικόπτερο διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Faro συνοδεία της γυναίκας του, αλλά και της γυναίκας του αδερφού του, Aleix Espargaro, ο οποίος παρέμεινε στην πίστα για το υπόλοιπο της διαδικασίας που συνεχίστηκε μετά από διακοπή αρκετών λεπτών.

Ο Pol Espargaro υποβλήθηκε σε εξετάσεις και αυτές έδειξαν το μέγεθος των τραυματισμών που υπέστη ο Ισπανός. Σύμφωνα με τον ιατρικό επικεφαλής του πρωταθλήματος, Angel Charte, ο αναβάτης δεν κινδυνεύει άμεσα, ούτε έχει κάποια σοβαρή νευρολογική βλάβη, είναι σε επαφή με το περιβάλλον του και μπορεί να μετακινήσει τα άκρα του.

Όμως έχει έναν σοβαρό τραυματισμό στους πνεύμονες και δύο κατάγματα, ένα στο σαγόνι κι έναν πιο σημαντικό σε σπόνδυλο στην περιοχή της πλάτης. Ο Espargaro βρίσκεται υπό παρακολούθηση στο νοσοκομείο του Faro και ανάλογα από την εξέλιξη της υγείας του στις επόμενες ώρες, θα ληφθούν οι αποφάσεις για τη συνέχεια της ανάρρωσής του.

Στα καθαρά αγωνιστικά, η GasGas θα πορευτεί στο υπόλοιπο του τριημέρου μόνο με τον έτερο αναβάτη της, τον rookie Augusto Fernandez, ενώ φυσικά παραμένει άγνωστος ο χρόνος της απουσίας του Espargaro, ο οποίος δύσκολα θα μπορέσει να μαθευτεί πριν από τις επόμενες εβδομάδες.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article
MotoGP - Portuguese GP 2023 - KTM - Jack Miller

GP Πορτογαλίας - P2: Miller απ' το πουθενά, άσχημο ατύχημα για P. Espargaro

Next Article

H Aristotle Racing Team αναζητεί νέα μέλη

Related Posts