Πως παίρνει τον τίτλο στο Κατάρ ο Verstappen

Verstappen Κατάρ
SINGAPORE, SINGAPORE – SEPTEMBER 17: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB19 on track during the F1 Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on September 17, 2023 in Singapore, Singapore. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202309170424 // Usage for editorial use only //

O Max Verstappen είναι αγκαλιά με τον τρίτο του παγκόσμιο τίτλο, τον οποίο μπορεί να εξασφαλίσει και μαθηματικά στο επερχόμενο Grand Prix στο Κατάρ.

Ο Verstappen μπαίνει με προβάδισμα 177 βαθμών στη μάχη του παγκόσμιου τίτλου στο Κατάρ, απέναντι στον Sergio Perez, ο οποίος είναι και ο μοναδικός οδηγός που μπορεί ακόμη να πάρει μαθηματικά τον τίτλο. Με έξι αγώνες και τρία σπριντ να απομένουν, υπάρχουν ακόμη 180 διαθέσιμοι βαθμοί που μπορεί να κατακτήσει ιδανικά ένας οδηγός μέχρι το τέλος της σεζόν.

Οπότε, όπως γίνεται κατανοητό στον Verstappen λείπουν τρεις βαθμοί για να πάρει και μαθηματικά το πρωτάθλημα, κάτι που μπορεί να γίνει στο sprint του Κατάρ, που θα αποτελέσει και το πρώτο match point του στο φετινό τίτλο. Η κατάσταση είναι αρκετά απλή για τον Ολλανδό, ο οποίος κατακτά τον τίτλο εάν:

  • Τερματίσει το sprint από την έκτη θέση και πάνω
  • Τερματίσει έβδομος κι ο Perez έρθει τουλάχιστον δεύτερος
  • Τερματίσει όγδοος κι ο Perez έρθει τουλάχιστον τρίτος
  • Ο Perez τερματίσει από την τέταρτη θέση και κάτω

Όπως γίνεται κατανοητό, το Σάββατο αποτελεί την πιθανότερη ημερομηνία στέψης του τρίτου παγκόσμιου τίτλου του Verstappen, αλλά ακόμη κι εάν γίνει η έκπληξη και δεν έρθουν κάποια από τα απαιτούμενα αποτελέσματα, τότε ο Ολλανδός την Κυριακή θα χρειαστεί απλά να τερματίσει στην δεκάδα κι ο Perez να μην κερδίσει τον αγώνα για να στεφθεί πρωταθλητής.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Rally Χιλής – 3η Μέρα: Απόλυτη κυριαρχία Tänak

Next Article
Andretti

Εγκρίθηκε από την FIA η συμμετοχή της Andretti στην F1

Related Posts