Στις 26 Μαρτίου θα παρουσιαστεί στις ομάδες το πλάνο των κανονισμών του 2021.

Οι κανονισμοί που θα ισχύσουν από το 2021 (αν κι εφόσον υπερψηφιστούν) είναι ένα από τα πιο καυτά θέματα της F1, με τις ομάδες να ζητούν την οριστικοποίησή τους το συντομότερο δυνατό.

Αυτή η ώρα ήρθε, αφού στις 26 Μαρτίου, σε συνάντηση του Strategy Group, θα παρουσιαστεί το σχετικό πλάνο, ενώ μετά θα γίνει και συνεδρίαση της Επιτροπής της F1.

Ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt, δήλωσε:

«Θα γίνει μία συνάντηση του Strategy Group στις 26 Μαρτίου στο Λονδίνο, και εκεί θα γίνει και συνάντηση της Επιτροπής της F1. Θα έχουμε έτοιμο το τελικό πακέτο, το διαφημιστικό, που είναι υποχρέωση της F1, και έχουμε και το πακέτο για τον περιορισμό των εξόδων, που είναι μία νέα καινοτομία.

«Έχουμε και τους κανονισμούς για τους κινητήρες, που εστάλησαν στις ομάδες πριν μερικές μέρες, και έχουμε και τους κανονισμούς για τα σασί.

«Είναι όλα διαφορετικά πράγματα στα οποία δουλεύουμε και θα πρέπει να είμαστε σε θέση να συζητήσουμε το τελικό πλάνο με τις ομάδες στις 26 Μαρτίου.»

Σε αυτή τη συνεδρίαση του Strategy Group, θα παρευρίσκονται κατ’ εξαίρεση όλες οι ομάδες κι όχι μόνο οι έξι που δικαιούνται.

Μάλιστα, τόσο η Ομοσπονδία, όσο και η Liberty προτιμούν την ομόφωνη απόφαση των ομάδων για να επικυρωθούν οι αλλαγές, παρά την πλειοψηφία αυτών.

Ο επικεφαλής της F1, Chase Carey, τόνισε:

«Έχουμε κάνει καλή πρόοδο. Υπάρχει μία γενική κατεύθυνση με όλα τα πράγματα, και υπάρχουν κι αυτές οι λεπτομέρειες – και υπάρχουν 10 διαφορετικές οπτικές πάνω στις λεπτομέρειες. Δεν είναι παράξενο να ψάχνεις συμβιβασμούς.»

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

No more articles